Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Cvp: Nur gelince karanlık gider, aşk gelince cümle eksiklerler biter.
Gönderen : Sabri Tandoğan
Tarih : 6/27/2016 11:26:57 AM


.


Sayın Oğuz Bey,


Sabri Baba’mızın bu konuda sorulan bir soruya verdiği cevap ektedir. Selam, saygı ve sevgi ile paylaşıyor, Sabri Baba’mız ve Hakka göçen yakınları için hayır dualarınızı istirham ediyoruz.


Site


 






Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin cevaben yazdıkları :


Kıymetli yavrum, yıllarca önce bir sohbet toplantısında biri bana sordu; "Efendim, kafamın içi negatiflerle dolu. Hep kinler, nefretler, intikam duyguları içinde bocalıyorum. Birçok doktora gittim, psikologlar, psikiyatristler... Sonuç hep aynı. Bana kutular dolusu uyuşturucu ilaçlar yazıyorlar. O ilaçları aldıkça serseme döndüm. Büsbütün güzellikleri unuttum. İçimdeki karanlık daha da arttı. Sizden rica ediyorum bana bir yol gösterin." Cevap verdim; "Kıymetli yavrum bu ilaçlara ne gerek var? Benim içim yanıyorsa, kalbim ıstırapla çarpıyorsa, uykularım zehir oluyorsa Xanax ne yapsın? İyice uyuşturuyor insanları, iyice manyaklaştırıyor. İşte çağımızın en büyük trajedisi: Xanax’lı mutluluk. Aslında buna sokaktaki köpekler bile güler. Siz, bir insanın kalbine Allah aşkını, Kur’an aşkını, Peygamber aşkını veremezseniz Xanax ne yapsın?


Kıymetli yavrum, düşüncelerinin yönünü değiştir. Negatifte odaklanmış olan iç dünyanı pozitife çevir. Hep iyilikleri güzellikleri düşün. Sürekli olarak çevrende güzellik görmeye kendini alıştır. Diyeceksin ki çevremde güzellik yoksa.. Var yavrum. Çevremiz bin bir güzellikle dolu. Nerede olursak olalım orada bir güzellik görmeye calışalım. Kuran-ı Kerim'de bir Ayet-i Kerime'de; " Ne yana bakarsan bak, Allah'ın vechi oradadır." buyuruluyor. Yunus Emre bir mısraında; "Cümle yerde hak nazır göz gerektir göresi." diyor. Biz nefsimizin karanlık kuyusundan basımızı çıkarıp da gökyüzüne baktığımız zaman sayısız güzellikler göreceğiz. Güzel, çok güzel bir dünyada yaşıyoruz. Önemli olan yaşadığımız sürece bir güzellik avcısı olmak, onları yakalamaya çalışmak.


Aman yavrum, dikkatli olalım. Günümüze güzelliklerle başlayıp, güzelliklerle bitirelim. Hiçbirimiz yarın sabahı göreceğimizden emin değiliz. Her günümüzü sanki son günümüzmüş gibi yaşayalım. Kalbimizde, kafamızda nakış iğnesinin ucun un binde biri kadarda olsa hiç kimseye kin, nefret, intikam duygusu beslemeyelim. Biz ona buna darılmaya küsmeye değil sadece sevmeye saymaya hizmet etmeye geldik. Bilelim ki dünyada en güzel şey sevgi içinde yasayıp sevgiyle çene kapayarak hakka göçebilmek. Hepimiz bin bir çile ıstırap, gözyaşı, hastalık, problem içinde yasıyoruz. Önemli olan Ömer Hayyam gibi "Sevginle gireceğim toprağa sevginle çıkacağım topraktan" diyebilmekte. Bunun için yapılacak ilk iş önce bir genel af çıkarabilmekte. Bizi üzen, inciten, kıran, ağlatan ne kadar insan varsa hepsini ama tek istisna olmadan hepsini affedebilmek. Onların huzuru mutluluğu yasama sevinçleri ve iki dünya sadetleri için dua edebilmekte. Unutmayın insanları affetmekten daha büyük hiç bir yücelik yoktur. Onun da çaresi bütün negatifleriyle kaşınıza çıkan insanlara hayırlı dualar edebilmektedir.


"Yıkanlar hâtırı nâşadımı şad olsun.


Bana nâmurad olsun diyenler, bermurad olsun."


Yunus Emre divanının sonunda "Sev sevil" diyor. "Sevelim, sevilelim dünya kimseye kalmaz" diyor. Gelin bizlerde öyle yapalım. Yeryüzündeki minicik bir kum tanesinden gök yüzündeki samanyoluna kadar, tek istisna olmadan insanıyla, hayvanıyla, bitkisiyle, eşya ve cemadatıyla bütün kainatı Muhammedî bir aşkla kucaklayalım. Ve "Aşk gelicek; cümle eksikler biter." diyelim.


Kıymetli yavrum, ayrıca benim on dört ciltlik Gönül Sohbetleri kitaplarımdan her gün bir bölüm oku. O senin içini ferahlatır. Bu kitapları duyurular bölümündeki adresten kargo yoluyla temin edebileceğiniz gibi sitemizden de ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhuna Fatihalarla...


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :

Nur gelince karanlık gider, aşk gelince cümle eksiklerler biter. Yazan Oğuz Harmandalıoğlu
Cvp: Nur gelince karanlık gider, aşk gelince cümle eksiklerler biter. Yazan Sabri Tandoğan

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]