Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Cvp: En büyük sanat, ânını yaşayabilmek.
Gönderen : Sabri Tandoğan
Tarih : 11/21/2014 4:35:06 PM


 


Sayın Ayla Hanım,


21.11.2014 Tarihli mailinizi aldım.


Kıymetli yavrum, Mevlânâ diyor ki, “dün dünle beraber geçti cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lâzım.” Dünü yaşamak kolay. Yarın için kaygılanmakta kolay, önemli olan ânı yaşamak. hiç birimiz yarın sabaha çıkacağımızı bilmiyoruz. Belki biraz sonra ölebiliriz. Önemli olan, o an ne ile meşgulsek, neyi yapıyorsak, ona konsantre olabilmek. Hayatın her ânı için bu böyle. Her an her şey değişiyor, biz de değişiyoruz. Hayatta hiçbir şey, küçük, basit, önemsiz değil. Her şey kendine göre önemli. Telefon çaldığı zaman, tatlı, sıcak, yumuşak bir sesle, “buyurun efendim” diyebilmekte bir sanattır. Sokakta rastladığımız bir tanıdığa edeple, saygıyla, incelikle selâm verebilmek de bir sanattır. Kezâ yemek yemek, oturmak, giyinmek de bir sanattır. Önemli olan hepsinin hakkını verebilmektir.


Şair, Abdülhak Hamid’in eşi Lüsyen Hanım, Vahdettin’in kızı, Sabiha Sultan için, der ki, “Onun oturuşu kalkışı, konuşması, ses tonu adetâ bir fıskiye ahengindeydi.


Kıymetli yavrum, bu misallerde de görüldüğü üzere, dün, iyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla geçip gitmiş, yarın ise geleceği meçhûl, geriye yalnız bugün kalıyor. Bize düşen iş, her anımızı iyiliklerle, inceliklerle, güzelliklerle doldurabilmekte…. Selâm, sevgi ve saygı ile.


 


Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :

En büyük sanat, ânını yaşayabilmek. Yazan Ayla
Cvp: En büyük sanat, ânını yaşayabilmek. Yazan Sabri Tandoğan

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]