Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kin, nefret ve intikam duygularından kurtulmak neden önemli?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/13/2023 9:25:31 AM


.
SABRİ BABA İLE SOHBET
KİN, NEFRET, İNTİKAM DUYGULARI MANEVİ TEKAMÜLE ENGELDİR

-Efendim, gönlümüzü öldüren en tehlikeli şeylerden biri de kin, nefret, intikam duyguları. Bu duygulardan kurtulmak neden bu kadar önemli?


Sabri Tandoğan Efendi Hz: Yavrum, aslolan affetmektir. Affetmediğimiz müddetçe, o kişiyi sırtımızda hamal gibi taşırız. Niye taşıyalım, özür dilese de dilemese de biz affedelim. Sırf kendimiz onun hamallığından kurtulmak için. İçimizde hiç kin, düşmanlık hislerini taşımayacağız. Halk arasında bir söz vardır, “Onun heybesi delik.” derler. Kalbinizde kin, nefret, intikam duygularını barındırmayınız. Aksi halde bu sizi hem manen, hem maddeten yaralar. Şu an oturduğunuz yerde, Amerika’daki bir tanıdığınıza içinizden küfür ettiğiniz zaman, o kişi anında onu algılar. O da size küfür eder. Ben niye kendime küfür ettireyim.

— Efendim, hayvanlar da haklarında ne düşündüğümüzü hissederler mi?

Sabri Tandoğan Efendi Hz: Hayvanlar da haklarında kötü düşündüğümüzü hisseder, eşya da, bitki de anlar. İnsanla eşya arasında da bir manevi duygu alışverişi oluyor. İnsan, hayvan, bitki, eşya ne olursa olsun, onlarla sevgi dolu bir diyalog içinde olalım.

—İnsanların eşyaları da aynı özelliği taşır mı?

Sabri Tandoğan Efendi Hz: Evet yavrum. O eşya da sahibinin elektriğini yayar. İnsandaki müspet haller de, menfi haller de sirayet ediyor. İnsan o kadar hassas bir varlık. Peygamberimizin Hadisini unutmayalım. Sık sık tespih çekelim, “Ya hayır söyle yahut sus.” Bazı insanlar şikâyeti, negatifliği bir yaşama üslubu haline getiriyor. Böyle bir insanla kimse görüşmek istemez. Sohbetlere böyle insanları çağırmamak lâzım. Öyle kişilerden uzaklaşacağız. Negatif bildiğiniz insanların hiçbir şeyini kullanmayın. Çöpe atın.

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]