Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her zerreden zikreden Allah'tır.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 9/29/2023 11:11:03 AM


.
.
MUHTEREM SABRİ TANDOĞAN BÜYÜĞÜMÜZDEN CUMA MEKTUBU
*HER ZERREDEN ZİKREDEN ALLAH’TIR, HİÇBİR ŞEYİ KÜÇÜK, ÖNEMSİZ GÖRME*
Kıymetli yavrum,
Hicretin en faziletlisi Allah’ın sevmediği şeyi terk etmektir. İnsanların en şerlisi, kendini insanların en iyisi sanandır. En ahmak insan, kendisini insanların en akıllısı sanandır. İnsanların değerlerini anlamak için de değerli olmak gerektir.

Güzele gönül ver ki, sen de güzel olasın. Firavunun huzuruna çıksan bile, saygılı, edepli ol, yumuşak ve tatlı söyle, her şeye, ama her şeye, en ufak bir ayrıntıya bile dikkat et, saygı göster. Büyük, küçük, önemli, önemsiz fark gözetme. Gözlemci ol. Bil ki her zerreden zikreden Allah’tır. O, bize şah damarımızdan daha yakındır.

Nerede ararsan Allah orada vardır. Önemli olan her zaman, her yerde, her an Allah’la beraber olmaktır. Yürürken, otururken, çarşı pazarda alışveriş yaparken, yemek yerken, su içerken, ibadet ederken Allah’la beraber olanlar ne güzel insanlardır. Tasavvufta buna “namaz-ı dâimun” denir.

Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler bir mutluluk çağrısıdır bütün insanlar için. Sonsuz bir teslimiyet içinde hep Allah’la beraber olanlar için dünya hayatı da âhiret hayatı da cennetten başka nedir? Her an sevgilisiyle beraber olandan daha mutlu kim vardır? Allah’ı en çok sevenler, onu en çok zikredenlerdir.

Gören göz, işiten kulak, hisseden bir kalp için her olay bizi Hakka götüren bir vesiledir.

Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Ruhuna dua ve Fatihalarımızla.
*Selamlar, rahmet, bereket ve esenlik dolu cumalar.*

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]