Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hamd, şükür ve teslimiyet...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 9/25/2023 9:12:38 AM


.
"ALLAH her an yeni bir şe'ndedir. Gecenin en karanlık vakti, şafak sökmesine en yakın zamandır."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun
Şe'nde olmak: yaratım içinde olmak

***

HAMD...
"Hamd, Allah’ın verdiklerine kayıtsız şartsız teslimiyetten doğan bir haldir. Verilenlere sunulan saygıdır. Her ne olursa olsun gelenlere “Eyvallah” demektir. Bu bir güzelliktir, inceliktir, edeptir. Mademki Hak’tan geliyor, o halde başımızın üstünde yeri vardır."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

***

DUA EDERKEN DİKKATLİ OL
"Rahmetli hocam, Op. Dr. Münir Derman, “Yavrum” derdi, “Sen şükürde kal, belki hamdı kaldıramazsın. Hamdda, gelen her şeye en ufak itiraz olmadan eyvallah diyerek kabullenmek vardır. Acaba gelen bir dert, gelen bir hastalık, bir sıkıntı, bir çile senin tarafından gönül hoşluğu ile kabule mazhar olacak mı? Sen bu yükü kaldırabilecek misin? İyisi mi, sen şükürde kal.” Allah’ım bu verdiğin nimetler için, iyilikler ve güzellikler için sonsuz şükürler olsun. Bunları yine devam ettir ya Rabbi diyelim. Hamdı götüremeyiz. Biz o kadar güçlü değiliz. Haddimizi bilelim. Dua edince dikkatli olalım.

Hamd, şükürden daha ötededir. Gelen her şeyi gönül huzuru İle kabullenmektir. Pek tabiidir ki, bunu herkes başaramaz. “Hamdolsun” demek, her türlü tecelliye katlanırım demek. Ama acaba bir iftirayı, ağır bir hastalığı kaldırabilir miyiz? İyisi mi Münir Bey’in dediği gibi şükürde kalmaktır. Ama hamdı da başarabilenlere diyecek sözümüz yok. Onlar ne güzel insanlardır. Allah onların hepsinden razı olsun."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


***

GERÇEK TESLİMİYET
"Teslimiyet, bizi yaratan Rabb’imize kayıtsız şartsız bağlanmak, inanmak ve güvenmektir. Beş yaşında bir çocuktum. Bir gün babaannem bir masal anlattı. Dedi ki, “Allah o kadar büyük, o kadar yücedir ki, kara gecede kara taşın üzerindeki, kara karıncanın bile rızkını unutmaz.” Bu cümle o gün beni çok sarstı, heyecanlandırdı. Ve bir ömür boyu hiç unutmadım. Bir kere bile rızk endişesi duymadım. Çünkü bir karıncanın bile rızkını veren yüce Allah, benim de rızkımı verecek. Hep o inanç ve güvenle yaşadım. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ne güzel anlatır,

“Deme neden bu böyle
Yerincedir o öyle
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler.” "

Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

***

ŞÜKÜR...
"Manâ yolunun alfabesinin ilk harfi şükür duygusudur. Şükür ve hamd duyguları içine girmeyen bir insan, hayatta bir adım ilerleyemez. Acaba hangi birimiz oturduğumuz yere, yediğimiz yemeğe lâyığız?"
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]