Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kâinattaki sonsuz güzellikleri görebilmek için...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 12/11/2022 1:26:49 PM


.
KÂİNATTAKİ SONSUZ GÜZELLİKLERİ GÖREBİLMEK İÇİN...
"Kainattaki bu sonsuz, bu muhteşem, bu çıldırtıcı güzellikleri görebilmenin alfabesi ruh temizliği ile başlıyor. Kendini, iç dünyasını arıtmayan, temizlemeyen bir insanın güzelliklere de yaklaşmaya hakkı olmuyor. İnsan için en büyük olay güzellikleri görebilmekken Yarabbi biz nelerle meşgulüz, şu şunu demiş, bu bunu yapmış, birtakım zanlar, vehimler, korkular, şüpheler, velhasıl hayatımızı karartmak, her an var olan, değişen, yepyeni özellikler gösteren güzellikleri görmemek için sanki gözlerimizi sımsıkı kapatıyoruz.

Şu şunu demiş, bu bunu yapmışla başlıyor, hayatımızı karartıyoruz. Acaba böylelikle kendimize, özümüze ihanet etmiş olmuyor muyuz? Falanca bizi sevmiyor diye bizi beğenmiyor, bizi istemiyor diye köpürüyoruz, bağırıp çağırıyor, kıyameti koparıyoruz. Ne hakla? Acaba biz o insanın ilgisine, sevgisine, saygısına layık mıyız? Bunu hiç düşünüyor muyuz? Biz kimiz, kendimizi ne sanıyoruz.

Hindistan’ın yetiştirdiği büyük devlet adamı Mahatma Gandhi, “sabahleyin”, diyor “kendimi ayakkabımın üzerindeki bir toz zerresinden daha büyük görsem ağlayarak Allah’a sığınırım”. Bir veli zat diyor ki “Bir kimse sabahleyin evden çıkarken kendini o çevrenin en hatalı, en kusurlu, en günahkar insanı kabul etmedikçe manen bir adım ilerleyemez”."
Sabri Tandoğan Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]