Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şeyin başı şükür duygusu.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/28/2022 2:12:09 PM


.
SABRİ BABA’DAN MEKTUP
MİLLETÇE NİCE BAYRAMLARA…
HER ŞEYİN BAŞI ŞÜKÜR DUYGUSU

Kıymetli yavrum,

Önemli olan evleri, haneleri yuva yapabilmekte. Bu da ancak aşk ve imanla mümkün. Karşılıklı aşkla o evler iman çizgisinde birleşerek yuva olabiliyor. Onun dışındaki evler benim nazarımda bir pansiyondan farksız. Orada sadece ihtiyaçlar gideriliyor. Hele modern, çağdaş evlerde yalnız fiziksel ihtiyaçlar. Orada duygular, heyecanlar, ürperişler paylaşılmıyor. Orada yalnız maddi ihtiyaçların tatmini var. Şair Gülten Akın ne güzel söylüyor:



“Şimdi insanların yalnız kolları var

Ve ben delice bir şey istiyorum.”



Ah değerli şair, ne güzel belirtmişsin.

Efendim, günümüzde güzel yollar, güzel binalar, güzel arabalar var. Muhteşem çarşılar var. Ama tüm bunlara rağmen insanlar mutsuz, insanlar huzursuz, insanlar sıkıntı içinde, bunalım içinde. Sebep ne? Durum ortada, her şey apaçık. İnsanlar şükretmesini unuttular, insanlar sabretmesini unuttular, insanlar en tatlı ürperişlerle beklemesini unuttular. Trafikte her gün gördüğümüz çirkinlikler, kabalıklar, saygısızlıklar bunun en canlı örneği değil mi?

Adına araba denen pek çok insanın rüyaları, hayalleri olan o boyalı tenekelerin içinde bu kadar edep dışına çıkan insanlar evlerinde karılarına, kızlarına karşı nasıl hassas, müşfik, saygılı, edepli olabilirler? Bence çağın en büyük dramı insanların manevi duygularını, şükür duygularını kaybetmeleri. Yoksa Amerika bu kadar saldırgan olabilir miydi?

Kıymetli yavrum, bir şükür duygusunu kaybetmekle neleri kaybettiğimizi görüyor musunuz? Para adına, daha lüks yaşama adına onurlar, haysiyetler ayaklar altında çiğneniyor. Bir tek şükür duygusu kaybolmasaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Ve bizler de başımız dik yaşayacaktık. “Billah, yaşamak yerde sürünmeye değmez” diyecektik.

Sevgili yavrum, zeka tek başına yetmiyor. Asıl önemli olan akıllı olabilmek. Ben öteden beri zekayı bir fakülte, aklı bir üniversite olarak düşünürüm. Nasıl bir fakülte üniversitenin içinde yer alan bir ünite ise zeka da öyle. Her zeki insan akıllı değildir. Nice üstün zekalı insanlar vardır ki sonları hiç iyi gelmemiştir. Sürünerek it gibi can vermişlerdir.

Zekanın akıl çizgisine gelebilmesi için onun yanına daha birçok unsurların katılması gerekir. Kalbi, kafası temiz olmayan, Hak yolunda olmayan, kirli düşüncelerle dolan insanlar hiçbir zaman ne mutlu olabilir, ne mutlu edebilir, ne de başarılı olabilir. İnsan yundukça, temizlendikçe kendini arı duru, pırıl pırıl bir hale getirdikçe olaylara daha çok yönlü bakmaya başlar. Daha objektif olur, daha güzel kararlar alır. Aksi takdirde o zeka ihtiraslarının, kirli duygularının etkisiyle sönmeye yüz tutar. Kendisi için de çevresi için de zararlı olmaya başlar.

Selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.
Selamlar, esenlik, huzur ve dostluk içinde geçecek cumalar.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]