Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dünya bir misafirhane...
Gönderen : "Goncagül"
Tarih : 6/12/2018 11:52:27 AM


.





Gönüldostu şans meleği Amcam





Yerel bir gazetede okudum bir bölümü size aktarmak istedim





GERÇEĞİ DÜŞÜNMEK





Dünyaya gelmeden yok olduğunuzu ve yokken birden varolduğunuzu hiç düşündünüz mü? Her gün zevkle yediğiniz muz karpuz portaaklın kabuklarının kaliteli birer ambalaj görevi gördüğünü,bu meyvelerin tatlarını ve kokuların korunması için özellikle bu ambalajların içine paketlendiklerini hiç düşündünüz mü?





Bazı insanların kısa sürede terkedecekleri bu dünyaya neden bu kadar çok bağlandıklarını ve asıl yapmaları gerekenin ahiret için çaba göstermek olduğunu hiçdüşündünüz mü? İnsan düşünmeye başladıkça günlük hayatta karşılaştığı ancak kendine sıradan gelen kendinde çevresinde gökyüzü denizlere içindeki canlılara kadar her şeyin aslında olağanüstü mucizelerle dolu olduğunu görecektir. Derin düşünen kişi dikkatle evrene göz attığında Allah'ın tümünü ayrı ayrı mükemmellikte yarattığını görürve kendi yaradılış amacını ve Allah'ın yaratışındaki hikmetleri kavramaya başlar. Allah Kitabında şöyle açıklar 'Biz gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları bir oyun ve oyalanma konusu olsun' diye yaratmadık.





Allah Kuran'da, düşünen ve düşündükten sonra vicdanıyla gerçekleri gören ve bundan dolayı Allah'tan korkup sakınan müminlerden bahsetmiştir. Bize düşen ise Allah'ın Ayetlerde emrettiklerini iyice düşünüp öğüt almak ve eksiksiz uygulamaktır.





Dünya nimetlerine bağlanmamak için ne yapmamız gerek ?





Şimdilik bu kadar Sevgi ve sağlıcakla kalın .





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Goncagül Hanım,





Kıymetli yavrum, Allah’a ve Peygambere bağlanan, Kur’an’a gönül veren bir insan zaten dünya nimetlerine bağlı değildir. Hepimiz misafiriz, şu dünya bir misafirhane. İşte geldik, işte gidiyoruz.





İslamın dışında fani değerlere bağlananlara da söylenecek bir sözümüz yoktur. Onlar eşek geldiler, eşek gidiyorlar. Biz ne diyelim.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan





Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]