Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Pişmanlık duymamak için nasıl yaşamalı.
Gönderen : Sabri Babadan
Tarih : 4/20/2018 7:32:08 AM


.


PİŞMANLIK DUYMAMAK İÇİN NASIL YAŞAMALI?
Soru-Cevap


— Efendim, pişmanlık duyacağımız davranışlardan nasıl uzak kalabiliriz?



Sabri Tandoğan Efendi Hz: Daima manevi hayatla irtibat halinde olmalıyız. “Bu kuş niye yaratılmış, niye bu ağaç böyle, ben bunlardan ne hikmetler bulabilirim?” diye düşünmelidir. Gün içinde kendini sürekli Allah’ın huzurunda hisseden insan pişman olmaz. Sürekli olarak, bugün neler öğrenebilirim, hangi zararlı huyumdan vazgeçebilirim, yararlı neler yapabilirim diye düşünmelidir.


İnsanın tekâmülü çok yönlü olacak. Sadece ekmek parası kazanmakla olmaz. Biz her geçen gün daha güzel konuşmaya, daha güzel giyinmeye, daha edepli olmaya çalışacağız.


Beş yaşındaki bir çocuğa da, bir hamala da bir şeyler öğrenmek için bakabiliyor muyuz? Mesele buradadır. Bir Veli zata soruyorlar, “mürşidin kimdir?”diye. “Bir kedi” diyor. “Bir kedi, fare deliğinden bir fare başı uzandığını görünce, orada bütün gün sabırla, dikkat kesilerek, bekledi, vazgeçmedi. Bu yönüyle beni irşad etti.” diyor.


İnsan, cansız varlıklardan da bir şeyler öğrenebilir. Onlara da bu gözle bakmalıdır. Meselâ bir bardak bize hizmet edebilmek için bekliyor, bazen yıllarca bekliyor. Bazen bir tohumdan, orman meydana geliyor. Onun için çok dikkatli olalım. Her zerreye, saygı, sevgi, ilgi gösterelim. Daima bu dikkat ve uyanıklık içinde olursak, gün gelir Yunus gibi, biz de, “Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır.” diyebiliriz İnşallah…
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakka'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]