Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ateş su ile söndürülür.
Gönderen : Serpil
Tarih : 3/21/2017 9:18:17 AM


.


Efendim,


Babam iki kez evlenip ayrılmış, annemse şu anda zihnen yeterli değil, babamla kalıyorum ama bir türlü anlaşamıyoruz, sürekli her adımıma karışıyor, her konuda ona hesap vermek durumunda kalıyorum, biraz geç gelsem kovmakla tehdit ediyor, sonra da pişman oluyor. Bir kardeşim var evli, o da babamla dargın, ne yapmalıyım. Teşekkürler.



Serpil


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Serpil Hanım,


Sevgili kızım, anlattığın kadarıyla baban ruhen sağlıklı bir kimse değil. Bu durumda senin ona yardımcı olman, dost olman, onun iyileşmesi için birtakım hareketlerde bulunman gerekiyor. Yani açıkçası sen babana bir yerde annelik yapacaksın. Nedir yapacağın hareketler: Bu gibi durumların en iyi ilacı sevgidir, saygıdır, ilgidir. Babana herzamankinden daha çok ilgi göster. Onunla konuşurken son derece sevgi dolu, saygı dolu ol. Titizlenmelerini, huysuzlanmalarını, hırçınlıklarını bir nevi hastalığının tezahürü olarak gör. Onunla konuşurken son derece rahat, sakin, sevecen, saygılı ol. Yaptığı itirazlar, söylediği sözler, çıkışları ne olursa olsun sen bir doktor gibi hareket et. Asabileşmeden, sesinin tonunu, yüzünün rengini değiştirmeden onu da ikna edecek şekilde konuş. Kur’an-ı Kerim’de şöyle bir ayet vardır. Cenab-ı Hak Peygamberi Hz. Musa’yı Hakka davetle görevlendirir. Ve “Ya Musa, firavunla konuşurken yumuşak ve tatlı söyle” buyurur. Anlaşılıyor ki babanız biraz rahatsız. Şüpheler, korkular, kompleksler içinde. Bu durumda ona sert bir tavırla çehre surat bir karış cevap verirseniz bu ateşin üstüne benzinle gitmek gibi olur. Su ile ateş söner. Buradaki su nedir? Sükunettir, edeptir, saygıdır, ilgidir, yumuşak ve tatlı söylemektir. Bunu yaptığın takdirde göreceksin kibütün ihtilaflar halledilecek, bütün düğümler çözülecek, bütün karanlıklar aydınlanacaktır. Baban da bana kalırsa şu endişe var. Ben bu evde sevilmiyorum, sayılmıyorum, adam yerine konulmuyorum. Bu şüpheler onu yiyip, bitiriyor, hırçınlaştırıyor, kabalaştırıyor. Oysa sevgi, saygı, ilgi görürse mesele kalmaz.


Kıymetli yavrum, sorduğun soruya benim cevabım bu olacak. Artık kabul edip etmemek senin bileceğin iş. Durumu açıkladığımı sanıyorum. Hata ettiysem Allah affetsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]