Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Ve bir an yaşıyorum, bütün bir ömre bedel"
Gönderen : Nergis
Tarih : 2/17/2017 12:37:08 PM


.




Çok Kıymetli Babacığım,



Yıllar yılları kovalıyor, zaman su gibi akıp gidiyor. İnsanın öğrendiklerini hal durumuna geçirmesi, yanlışları silip yerine yenilerini oturtabilmesi  zaman alıyor. Ancak karınca misali... "Çarşamba Sohbetleri" emsalsizdi,” inci dakikalarıydı”. Bizim için başlı başına bir okuldu… Ancak şükürler olsun ki bu siteden ışığınız yayılmaya devam ediyor, hem de daha geniş bir aileye "Gönül Sohbetleri Ailesi" ve bütün dünya insanlığına. Şu anda bir tarih yazılıyor diye düşünüyorum âcizane.



      Çarşamba Sohbetleri'nden notlarla sözü siz değerli büyüğüme, babacığıma  bırakıyor: "Allah size yakışır bir evlat eylesin" diye dua ediyorum. Mübarek ellerinizden saygı, sevgi, hürmet ve hasretle öpüyorum, Gönül Dostlarını da saygı ve sevgi ile selamlıyorum.


 



İNCİ DAKİKALARINDAN...


"Allah'ım idrakimi artır. Bir an, bir andan da kısa bir süre için bile nefsimle baş başa bırakma"   HADİS-İ ŞERİF



-İnsan nefsinin sesini duyabilir mi?



"İslami ölçüler içinde yaşayan bir insansa duyabilir yavrum. İslami ölçülere uymayan yaşam biçimi içinde yaşayanlar nefsin sesini duymadığı gibi yanılabilir de."


Sevgi, Yaradanın kendisidir. TOLSTOY


"Hizmet olmadan ibadetin hayrını göremeyiz. Bir açı doyurmak, çıplağı giydirmek, bir insanın gözyaşını paylaşmak, önemli olan bu. Yapılacak iş nedir: Bir güzelliği yaşamak. Biz her işimizde her an Allah rızasını gözeteceğiz. Bir insana, bir eşyaya, bitkiye ya da hayvana hizmet edeceğiz. Nefsimizi her gün biraz daha iyiye güzele yöneltmeliyiz."



Nefsinle uğraşma, onu alt edemezsin." MÜNİR DERMAN HZ.


"Sadece, nefsimizin azgınlıklarını bir kenara bırakalım biz bir aşkı yaşamaya çalışalım"     SABRİ TANDOĞAN HZ.


"Bach tepeden tırnağa Allah aşkıyla doluydu. Bütün bestelerini Allah aşkıyla yaptı. Tek düşüncesi Allah aşkını insanlara aktarmaktı. Bach'a karşı duyduğum büyük aşkın sebebi budur"



"Bizim tembel olma gibi bir lüksümüz yok"  



"Hastalık şifadır. Çünkü insan hastalandıktan sonra incelir. Hastalıktan korkmayınız."



"Kadına hürmet, Allah'a hürmettir." SABRİ TANDOĞAN HZ.



"Gerçek aşkı bulan her şeyi bulmuş demektir. Gerçek aşk Allah aşkıdır, Resul aşkıdır, Kur’an aşkıdır"



 






Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


 


Sayın Nergis Hanım,



 


Kıymetli yavrum, gönderdiğin maili zevkle, heyecanla okuduk. Ne kadar güzel tespitler yapmışsın. Allah razı olsun. Bazen bir tek söz bir insanın uyanmasına, karanlıklardan aydınlığa çıkmasına neden olabilir. Sohbetlerde tutulan notlar o kadar faydalı ki bazen bir tespit o kimsenin dünyasına da, ahiretine de faydalı olabilir. Fazıl Hüsnü Dağlarca bir şiirinde


“Ve bir an yaşıyorum, bütün bir ömre bedel”


der. Bazen bir söz insanı bulunduğu çevreden alır, güzellikler alemine götürebilir. Ona tadılmamış zevkleri yaşatabilir.


Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Rahmet ve Şefaat Gani Gani Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]