Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Devam eden şey güzeldir.
Gönderen : Nurten
Tarih : 1/15/2017 11:23:47 PM


.


Değerli Büyüğüm,


Size ve sitedeki tüm gönül dostlarına sonsuz selam ve sevgilerimi sunuyorum. Cok şükür dün telefonda sesinizi duymak ve biraz sohbet etmek nasip oldu. Yüce Sultan sizi başımızdan eksik etmesin.



Efendim, kendi kendime bir karar aldım. Bu haftadan itibaren her olaya olumlu bakıcam ve yorum yapmıcam. Gönlümde sadece pozitif bir bakıs açısı oluşsun ve zamanla NÖTR, yani yorumsuz bakış açısı oluşsun diye. Her sey ilk adımla başlar, herşeyi bir anda yapmaya calışmak hiçbir sey yapamamak demektir. Bir huy olusunca sırasıyla diğerlerine geçmek lazım.


Yüce Rabbim okuduklarımızı idrak etmeyi, idrak ettiklerimizle amel etmeyi nasip etsin. Amin


Müsaadenizle


Nurten


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Nurten Hanım,


Kıymetli yavrum, negatif yorumdan kurtulmak için almış olduğun karar fevkalade güzel, seni tebrik ederim. Peygamber Efendimizin bir Hadis-i Şerifi var: “Ya hayır söyle, yahut sus” buyuruyor. Bu o kadar önemli ki bu Hadisi uygulayan bir insan dünyada da ahirette de bir cennet hayatı yaşar.


Yavrum, hayatta herşey yoruma göre bir değer kazanıyor veya değerini kaybediyor. Çok önemli bir husus. Eğer biz insanlar hakkında da olaylar hakkında da daima güzel yorumda bulunursak o kadar çok şey kazanırız ki. Hayatta her zerre daimi bir oluşum içinde. Kur’an-ı Kerim’deki “Allah, her an yeni bir şe’n üzeredir” Ayetini unutmayalım. Daima pozitifle negatif, artı ile eksi, celal ile cemal, hayır ile şer, gül ile diken yan yana bulunuyor.


Siz hiç dikensiz gül gördünüz mü? Önemli olan gülün yanında dikenler olduğu için hayata küsmek değil, dikenin yanında gül olduğu için Allah’a şükredebilmek. Bir pil, yalnız artıdan veya yalnız eksiden oluştuğu zaman görevini yapamıyor. Ne zaman ikisi bir araya gelirse transistörlü radyomuz çalışıyor, cep fenerimiz yanıyor. Onun için “Her celalde bir cemal, her cemalde bir celal bulunur” deniliyor. Sağlık, hastalık, hayat, ölüm, güzellik çirkinlik bir arada bulunuyor.


Dün gece bir telefon geldi. Birisi “Efendim, diyordu, insan hayatındaki en büyük güzellik nedir?” Cevap verdim: Edep ve tevazuu dedim. Her şey ondan sonra başlıyor. Tevazuun kapısından geçmeden hiçbir yere varılamıyor.


İşte böyle Nurten hanım, çok güzel bir karar almışsınız. İnşallah en kısa zamanda hayatta uygulama imkanına da kavuşursunuz. Göreceksiniz bütün güçlükler halledilecek, bütün karanlıklar aydınlanacak, bütün kapılar açılacaktır.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]