Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sıkıntıların önünde bekleyecek zaman yok...
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 10/21/2016 1:55:46 PM


.



Kıymetli yavrum,

 


Ömrümüz kısa, gün­lerimiz sayılıdır. Sıkıntıların önünde beklenecek zaman yoktur. Derdi olduğu yerde bırakmak, ruhu karartan üzüntüden bir an önce kurtulmak, en iyi davranıştır. Işık gelince karanlık gider. Dünya zevk ve istek âlemi değil, vazife ve kemâl âlemidir; şid­detli arzular, ruhun sükûnunu bozar, aklın dengesini sarsar.





Ruhunu, nefsinin kirlerinden temizlemiş olan insanlar, hak­sızlık ve nankörlükleri kızmadan karşılar, canını yakanlara lütuf­la muamele eder, menfaatleri için küçülmezler. Onların gön­lünde derin bir huzur, yüzlerinde ilâhi bir nur vardır.





Şu kısacık dünya hayatında şikâyet, huysuzluk, üzüntü ile geçirilecek zaman, beyhude harcanmış ve heder olmuş demek­tir. İnsanlar kemâlin zirvesine tevâzu merdiveni ile yükselirler.





Bütün kapılar, sabır ve ümit anahtarı ile açılır. Her sıkıntı fâ­nidir. Ömür yapılan işi, yaşanılan hayatı, dert haline değil, zevk haline getirmekle tatlılaşır. Dert olmayanı dert etmek, en küçük olayları bile fâcia haline getirmek, her vesile ile sinirli ve gergin bir hava yaratmak, hayatı kendine de etrafına da cehennem etmektir. Unutmayalım ki, kuru çeşmelerin başına kimse gitmez.





Herkes billûr gibi suyu olan pınarlardan su içmek ister. İn­sanlar birbirine köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yal­nız kalıyorlar. Hayatta yapılacak en iyi iş bir insan gönlü kaza­nabilmektir. Yunus “Hepisinden iyisi bir gönüle girmektir” demiyor mu?


Selam, saygı ve sevgi ile.





Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Allah'ın Selamı Ve Rahmeti Onun ve Hakka Göçen Ailesinin Üstlerine Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]