Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şey bir insanı sevmekle başlar.
Gönderen : Manolya
Tarih : 6/27/2016 10:38:37 AM


.


Muhterem Efendim Merhaba


Bir süredir birçok sağlık problemleri yaşayan ve tedavi olan orta yaşta bir hanımın anlattıklarını müsaadenizle paylaşmak istiyorum:


Efendim bu hanımın kalp, şeker, tansiyon gibi fiziksel hastalıkları var ve çeşitli ilaçlar kullanıyor. Geçenlerde kontrol için hastaneye gidiyor. Doktoruna diyor ki: "Şu sıralar çok ağrılarım var. Acaba kullandığım ilaçların faydası olmuyor mu? Değiştirebilir misiniz?" Doktor da hemen "Hanımefendi ben sizi pskiyatriste sevkediyorum. Sıkıntınızı onlara anlatın. "diyor. Hasta hanım da diyor ki: "Doktor Bey Allah'a şükür benim psikolojik bir problemim yok. Bu yaşa kadar inancımla, mücadele gücümle her olayın üstesinden geldim, ezilmedim, hayata meydan okudum. Ben ruhen gayet iyiyim. Siz bana ağrılarımın dinmesi için başka ilaç deneseniz. "Doktor da "Hayır mutlaka psikiyatrik tedavi de olmanız lazım" diyor. Kadıncağız istemeden psikiyatri bölümüne gidiyor. Psikiyatrist kadına çeşitli sorular soruyor. Kadın da gayet güzel cevaplar veriyor. Doktor bakıyor ki kadının herhangi bir psikolojik hastalığı yok. Diyor ki "Anlaşıldı hanımefendi sizin kocanızla sorunlarınız var. Ben size antidepresan yazacağım kullanın. "Kadın da diyor ki: "Doktor hanım ben kırk yıldır evliyim. Kocamı seviyorum ve ondan çok memnununum. Benim kocamla hiçbir problemim yok. Psikiyatrist "Hayır başka bir sebep olamaz sizin ağrılarınız psikosomatik ve bunun sebebi eşiniz" diyor. Efendim bunun üzerine hanım kalkıyor, diyor ki "Bakın doktor hanım ben ilkokul üçten terkim ama aptal değilim. Üstelik psikiyatri hastası hiç değilim. Asıl kocasıyla problemi olan sizsiniz. Öyle olmasa bana eşimle ilgili şikayetim olmamasına rağmen sıkıntılarınızın sebebi kocanız demezdiniz. Asıl bu konuda mutlu bir evliliği olan biri olarak kabul ederseniz ben size yardımcı olabilirim" deyip, kapıyı çekip, çıkıyor.


Efendim günümüzde istisnalar dışında doktorlar neden gerçek bir hekim olamıyorlar?? Hastayı dinlemeden, anlamadan hemen beyni uyuşturan ilaçlarla tedavi etmeye çalışıyorlar? Siz dünyaya açılan pencereniz olan  gönül sohbetleri sitenizden hekimlik mesleğini seçecek olanlara neler tavsiye edersiniz?


Hürmetle, mübarek, nurlu ellerinizden öperim.






Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Manolya Hanım,


Bir hekimin içinde insan sevgisi, saygısı yoksa o kimsenin başarılı bir hekim olmasına imkan, ihtimal yok. Devlet Demir Yollarının Haydarpaşa’daki polikliniğinde Dr. Nermin Hanım var. Hastalar ona aşık. Ona hayran. Onu ölesiye seviyorlar. Çünkü Dr. Nermin Hanım her hastaya bir hükümdar muamelesi yapıyor. Hastalarını bir imparator gibi karşılıyor. Bir kral, bir kraliçe gibi uğurluyor. İşte bunun için el üstünde tutuluyor.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhlarına Fatihalarla


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]