Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Araba kullanmayı bilmeyen önce onu öğrensin sonra direksiyon başına geçsin.
Gönderen : Gültekin Çevik
Tarih : 6/25/2016 10:31:30 AM


.




Selamün aleyküm, Sevgili büyügüm,





Rana Anneyi rahmetle anar ellerinizden öperim ben Kayseri’den Gültekin. Tapduk Emrenin bizim YUNUS MU dedigi gibi umarım siz de bizim Gültekin der hatırlarsınız. Ben sizi hep düşüncelerimin merkezine oturtup hayatıma yön vermeye çalışıyorum. Siz hal dili dersiniz ya yapmadıgınız birşeyi söylemek inandırıcı olmuyor kimse de dogru yaşamıyor yaşamadıgı için de ne derse desin etkili olmuyor. Çok yozlaştıgımıza inanıyorum her yerde dogrudan bahsediliyor ama neresinden tutarsanız tutun elimizde kalıyor bazen benim de içinde kaybolduğum hırs, hiç adam olmaya calışmıyoruz, cocuklarımızın egitimini hiç düşünmüyoruz, sadece diploma sanki diplomaya tapıyoruz cocuk diploma sahibi olsun da ne olursa olsun diplomayı becerdigimize de inanmıyorum ya öyle olsa herşeyimizi yabancılar yapmaz. Gecen cok üzüldüm yeni binaya taşınıp yönetici oldum. Peygamber Efendimiz’in “Komşunuzun hakkını gözetin” hadisini düşününce dehşete düşdüm hakkını yemeyin buyursa kolay, uzak durursun belki hakkı geçmeyebilir ama “gözetin” diyor. Komşuları çaya davet ettim, o kadar arabalardan ve paradan bahsedildi uzun müddet devam etti. Araya girib bu Hadisi Şerif’den, komşuluktan bahsetmeye çalıştım ama emin olun iki dakika dahi dinleyen olmadı tekrar araba ve paradan bahsedildi. O kadar ki zor kalktılar ama yine de araba ve para muhabbeti bitmedi. Bir Mevlana, bir YUNUS KİM BİLİR kac kişiyi degiştirdi ama ben bırakın calıştıgım ve yaşadıgım yeri, evimi, hanımımı, cocuklarımı belki de kendimi değiştiremedim, ellerinizden öperim.





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Gültekin Çevik,





Kıymetli yavrum, seni her zaman hatırladım. Sana dualar ettim. Çünkü bir kere gönül kadromuza girmiştin.





Değerli yavrum, yazdıklarının hepsinde haklısın. Realite bu. Peki biz ne yapabiliriz bu ortamda. Yapacağımız tek şey var. Önce kendimizi değiştireceğiz. Şunu iyi bilelim ki önce biz kendimizi ıslah etmedikçe, nefsimizi müslüman etmedikçe hiçkimse ama hiçkimse üzerinde etkili olamayız. Yüzme bilmeyen bir insan can kurtaran olursa araba kullanmasını bilmeyen bir insan direksiyonun başına geçince ne olursa işte biz de öyle oluruz. Değerli yavrum, lütfen herşeyi bir yana bırak. Önce nefsini müslüman etmeye çalış. Ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsun. Bundan hiç şüphem yok. Eğer cankurtaran olmak istiyorsak önce biz yüzme öğrenmeliyiz.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhları Hakka Göçen Yakınları ile Şad Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]