Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.
Gönderen : Ülkü
Tarih : 5/22/2016 10:07:19 AM


.


Selamlar,


Bulutsuz bir gecede ve ıssız bir karanlıkta hiç gökyüzüne baktınız mı? Yıldızlar ve galaksiler bütün ihtişamını sizlere sunar,her yer yıldız kümeleriyle doludur, neredeyse hiç boşluk yoktur. Bunu ancak çevrede hiç ışık olmadığı zaman görebilirsiniz. İrili ufaklı sayısız yıldız, gezegen ve onların arasında dolaşan bir dünya. Akıllara durgunluk veren bir nizam ve en ince ayrıntıların bile düşünülüp hesaplandığı bir denge. Bu sonsuz ihtişam içinde insan kendini düşündüğü zaman ne kadar küçük kaldığını ve aciz olduğunu farkeder.


Hayatın ihtişamını seyredebilmek de ancak nefsimizden uzaklaşmakla mümkündür. Nefis ve benlik bütün güzellikleri örten perdedir. Eğer mutsuzsak, canımız sıkılıyorsa, içimiz daralıyorsa aslında o anda ruhumuz bize alarm vermektedir. O anda Allah'tan uzağız ve kendi  nefsimizle beraberiz demektir. Allah (C.C)  Kuran'da "Kalpler ancak Allah'ı anmakla huzura kavuşur" buyurur. O'nu çok anmakla gönüller huzura erer, içsel acılar, sancılar şifa bulur, sükuna kavuşur. O'nu bulan herşeyi bulmuş demektir.


Çoğu insan gündüz yolunu fenerle arayanlar gibi mutluluğu hep başka yerde arar. Allah böyle bir kalp yaratmamıştır. İnsanların sadece kendisini anarak mutlu olmalarını istemiştir. Allah her şeyi insan için yaratmıştır, insanı da kendisi için yaratmıştır. Kalp kendisini yaratana itaat eder, O'ndan başka  hiç bir şey kabul etmez.


O halde tüm insanlar gelin kalbimize kulak verelim. O sürekli bize sesleniyor.


Saygı ve sevgilerle



Ülkü Işık






Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


 


Sayın Ülkü Işık,



Kıymetli yavrum, nefis bir üslupla gönderdiğin maili zevkle, heyecanla okudum. Sanki bir şiir. Beni öyle mutlu etti ki. Hayatın o en büyük mes’elesine ne güzel bir ışık tutmuşsun. Allah senden razı olsun. Tuttuğun altın olsun. Allah iki dünyanı cennet etsin. Sitemizi zenginleştirecek maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Rahmet ve Şefaat Onun ve Yakınlarının Üstlerine Olsun


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]