Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Her şeyin iyisi vasat olanıdır, orta yolda olanıdır.”-Hadis-i Şerif
Gönderen : "Dost"
Tarih : 5/20/2016 8:17:54 AM


.


Çok değerli büyüğümüz sormak istediğim bir soru var. Ben bazen aşırı gülüyorum.gülme krizi sonunda ağlama duygusu da geliyor bazen. İnsanları incitmekte istemiyorum. Buna nasıl engel olabilirim. Hiç bitmeyecek olan sevgi ve saygılarımla.


--------------------------------------------------------------------------------



Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Kıymetli yavrum, Yüce Peygamberimiz “Benim bildiğimi sizler bilmiş olsaydınız az güler çok ağlardınız” buyuruyorlar. Bir başka Hadis-i Şerif’te “Herşeyin iyisi vasat olanıdır, orta yolda olanıdır.” Buyuruyorlar. Üstelik öyle acılarla dolu, ıstıraplarla dolu bir toplumda yaşıyoruz ki ortada fazla gülünecek birşey de yok. Gönül Yazar, bir şarkısında “Hangi kapıyı çalsam ardında buruk acı.” diyor. Değerli yavrum, eğer Peygamber Efendimizin bu iki Hadis-i Şerifini günde birkaç kere okuyarak hayat yolunda yürürsek itidal, orta yol daima ilkemiz olur. o şekilde bütün aşırılıklardan korunuruz. Mutluluk, huzur daima itidalde, orta yolda aile yaşantısında olsun, iş hayatında olsun, sosyal ilişkilerimizde olsun hep itidal içinde olalım. Orta yolda olalım. Aşrılılıklardan, ifrat ve tefritten kaçınalım. O zaman göreceğiz ki hayat binbir güzelliklerle dolu. Kur’an-ı Kerim’de “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır” buyruluyor. Bir resim sergisinde bile bir tablonun güzelliğini algılayabilmek için sükunet, rahatlık, itidal içinde olmak gerekiyor. Hayatın her anı böyle. Sükunet içinde olmayan bir insan bir velinin sohbetinden yararlanamaz. Araya nefis girer, ordaki güzelliklrden istifade edemez. İşte böyle yavrum. Sizin bu cevabı okuduktan sonra o gülme krizlerinden uzaklaşacağınıza bütün kalbimle inanıyor, sizin için dua ediyorum.


Allah yardımcınız olsun. Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla...


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]