Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bırakalım, ağlarımızı Hak Örsün
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 1/30/2016 2:45:35 PM


.


Merhaba Sevgili Gönül Dostlarım.


 


SÜKUT OLSUN SANA TEVHİT.


 


Bu fakire sorsalar dünyada en güzel ne diye? Cevap içimden bir ses sükut etmek derdi. Bana sorsalar be kardeşim sen yaşıyor musun. Yıllardır fark ederek Sabri Baba’mın yardımıyla çalıştım. Son nefese kadar devam edecek inşAllah. Sükut etmek susmak değil nerede susup nerede konuşmak. Onu öğrenmek. Kelamı Haktan alıp şad olmak. memnun olmak bahtiyar olmak. Yıllarca Efendi Hz. Sabri Babama niçin neden diye sormadan, kurculamadan, bilmeden bilmezlikten gelerek, yaşamıya çalıştım. Bir gün dahi hiç sormadım. Konferanslarda en arkaya otururdum. Çok huzur içinde ayrılırdım. Eve gelince aradım aşkla telefonda. Yavrum rahat gelebildin mi evine diye sorardı. Teşşekür ederdim sevincim kat kat olurdu. Eskiler suyuna göre şerbetini vereceksin derdi. Değerli büyüğümüz de aynen o kadar güzel uygulardı ki anlatamam. Canım Hocamın her davranışı her hali o kadar güzeldi ki. Umutsuzluk hiç vermezdi güzel haberlerle güzel cevaplarla haber verirdi. Bazen dört kelime cevap söylerdi. İşte o cevap ömrünün sonuna kadar idrakını açardı. Hakka göçmeden dört gün öncesine kadar bu fakire o altından değerli cümlelerini ikram etti. İnanıyorum ki O Cevaplar bir ömür fener olacak. İşte kainatı ışıtacak bütün idrakımızı açacak. Nerede nasıl davranacağımızı öğretecek. Gözlerimiz güzellikleri görmek için yaratılmış. O zaman bize çok şey düşüyor. Güzellikleri göreceğiz güzel olmayan şeyden de kafamızı çevireceğiz. Üzümünü ye bağını sorma derlerdi eskiden köyde bilemezdim ne demek ki diye, çocuktum. Ama şimdi anlıyorum ki biz güzel insanlar o bağın içersindeyiz çok şükür. Bütün nimetler önümüze serilmiş. Bize düşen şükürle nimetleri çoğaltmak. Şikayetten uzak yaşamak.


 


Değerli büyüğümüz ilk cumartesi sohbetine katıldığım gündü Yavrum şikayet yok demişti. Yumruğunu masaya usulca vurmuştu. İşte bu kelam kulağıma küpe oldu. Ne kadar çıkmazlara girdiysem de soramadım. Şiirler yazdım şiirler okudum canım Hocam yavrum onları deftere geçir derdi. Mesajı verirdi şimdi şimdi o şiirler cevap veriyor çok şükür. Meğersem şiir de konuşurmuş. Yollarını açarmış. Ne güzel bir bağın içerisine girmişiz de haberimiz yok. En iyisi mi fazla kurcalamadan bağdan üzüm toplamak.


 


Köyde arılar nerede sararmış tatlanmış üzüm olsun onu yemeye başlardı. Annemde bezden torba dikerdi biraz üzümlerden arılar yemesin diye bez torbanın içinde saklardı. Üzümleri misafir geldi mi ikram ederdi. Yoksa arılar üzüm bırakmazdı. Çünkü arının görevi bal yapmak kovanına bal doldurmak. Darısı biz güzel insanlara olsun.


 


Bütün zerreler konuşuyor. Bazen anlayabilirsek bize her yerden Haber gelir onu ne kadar algılarsak o kadar da yol alırız. Nasıl nereye gidersek oraya göre bilet alırız, onun gibi. İnşAllah son nefese kadar iyiden güzelden doğrudan yana çalışırız, korkulardan uzak kalırız. Ruhumuzla dost arkadaş olursak o bizi korur. Muhafaza altına alır, bütün olumsuzluklardan önümüze set çeker çok şükür. Biz teslim olup tevekkül edelim yükten kurtulalım. Çok değerli Büyüğümüzün tabiriyle bırakalım ağlarımızı Hak örsün amin. Efendi Hazretleri Sabri Babama yakınlarına selam olsun Amin.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]