Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayat karşısında müspet tavır alabilenler daima kazanırlar.
Gönderen : "Gönül Pınarı"
Tarih : 11/27/2015 11:27:43 AM


.


Merhaba sevgili gönül dostlarım.


“Hayat karşısında müspet tavır almanın ikinci şartı olaylar karşısında duygusallığa kapılmadan akıllıca yoldan en güzel şekilde tepki göstermek oluyor. Nedense bizim toplumumuzda tepki göstermek kavramı da yanlış anlaşıyor. Tepki göstermek demek hiddet buhranlarına kapılarak sövüp saymak vurup dökmek yıkıp yakmak çılgına dönerek karışındakinin gırtlağına sarılmak değil. Tepki göstermek karşımıza çıkan meselenin halli için zamana zemine göre en uygun çözüm yolunu bulup onu uygulamaya geçmek demektir. Bu iş de öfke ile bağırıp çağırıp yumruk sıkmakla değil bil akis son derece sakin kafa ile düşünmek o an için en uygun taktik ve stratejiyi, akıllıca yolu bulup uygulamaya geçmekle olur. ” Buyuruyor Rahmetli Sabri Hocam.


Ne güzel bizlere yaşamın güzelliklerini sırrını anlatıyor. İşte bu sırları duyan insan okuyan hiç hayatında başka yollara sapar mı? Cevap tabi ki hayır. Güzel varken çirkine kim bakar. Çirkinlikle hiç bir şey çözüm bulmaz. Bilakis daha da çirkinleştirir. Bilen insan hep müspete sarılır cani gönülden işte o zaman Hak’la olur, ona kimsenin de gücü yetmez. Çünkü Hak’la olan Hak’la güç bulur. Onun olumlu bir çift sözü ortalığı yatıştırır. Ama nefisle olan insan ancak hem etrafa hem de kendine kötü örnek olur, öyle insanlardan herkes kaçar. Nasıl rüzgar esti mi kuvvetlice pencerelerimizi örteriz içeriye toz girmesin diye, evimizi korumaya çalışırız, kavgalı münakaşalı kötü sözlü yerlerden herkes kaçar. Akıllı insan daima müspete yapışır, huzurlu olur, kimseye karşı dargın kırgın olmaz. Mesafe koyarak kendisini korur, gördüğü zaman merhabasını da esirgemez. Akıllı insan madem ki bu yola hak yoluna baş koydu, o yolu sapmaz nasıl daha iyiye güzele gidebilirim diye uğraşır, gayretle mücadele eder. Çünkü başka türlü bu hayat okulunda mutlu bahtiyar olunmaz. Bazen menfi iki kelime insanı yaralar üzer ağlatır. Bazen de müspet iki kelime insanı göklere çıkartır ve hem karşısındaki mutlu olur hem kendisi. Aslında aklını kullanan müspete öyle sarılır ki oradan kimse ayıramaz çünkü müspet yaşayanın her an koruyanı gözetleyeni var, kendini Hak’ka teslim etmiş ona Hak’tan başka kimsenin gücü yetmez çok şükür. Menfi tarafın ne kadar yardımcısı da olsa galip gelemez ama müspet düşünen gören insan sabreder bekler, beklemesini bilir, nefse uymaz ve daraldığı zaman karşısına bir Hızır çıkar işi halledilir. Diyeceksiniz ki Hızır her zaman çıkar mı. Cevap evet, ama biz sabredelim, sabra yapışalım. Şöyle bir güzel söz var çok severim “Kul bunaldı mı Hızır yetişir.” İşte demek ki sabretmesini bileceğiz.


 İş yerimde belediyeyle sorun vardı ama bir türlü müspete yaklaşmıyorlardı ilgililer, hep şu kelimeyi söylüyordum: Allah bana yardım eder. Ne kadar da güzellikle söylesem ilgililere nafile, yüzüme gülüyordu, çözüm yoluna gitmiyordu içindeki ego hayır diyordu. Tam iki yıl sabrettim bir gün yol kenarında belediye işçisi servis aracı bekliyordu elli yaşlarında bir beyefendi durumu anlattım bana bir telefon numarası verdi bunu ara dedi. Ertesi sabah saat dokuzda aradım baş müdürlerin numarasıymış geldiler iş yerimin sorununu çözdüler çok şükür. Sabır ne kadar güzel boşuna dememişler eskiler “Sabırdan incir yemiş olmuş” diye. Güzel Allah’ım bizlere sabırla şükürle kanaatle müspet tavırlarla misafirliğimizi tamamlamayı nasip etsin bazen küçük şeyleri de yutmayı nasip etsin amin.


Bir zaman bir Allah dostu anneyi ziyarete gitmiştim bana yut dedi ben de lafımı yuttum ve “yuttum anne” dedim o kadar kolaysa yut bakalım dedi. Sonra düşün bu Allah dostu anne ne demek istedi diye bana sabret demişti aslında. Sabrın bir çeşidi de her şeye katlanmak, katlanırsak güzele ulaşırız. Öyle bağırmakla sesleri yükseltmekle negatiflikle hiç bir yere ulaşamayız demek ki. Sabri Baba'mın buyurduğu gibi "zaman ve zemine göre uygun çözüm yolu bulup onu uygulamaya geçmek". Başka türlü bu hayat yolu çekilmez. Daha iyiye güzele gitmek için başka çaremiz yok. Mademki burası güzel hasat ekme yeri, mademki dünya ahiretin tarlası, o zaman bizlere de iyi bir uyanık çiftçi olmak düşer diye düşündüm.


Rabbim güzel Allah’ım yardımcımız olsun, Hızır’lar yoldaşımız olsun, melekler arkadaşımız olsun. Sabri Baba’mdan Allah sonsuz kez razı olsun, firdevs-i alaya mirasçı olsun Rasulümüze komşu olsun amin.


BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN CUMASI MÜBAREK OLSUN.  


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]