Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sohbet notlarını aktararak yaşatılmasını sağlayanlardan Allah razı olsun.
Gönderen : "Mayıs"
Tarih : 10/7/2015 6:43:24 AM


.


Merhaba Sevgili Gönül Dostlarım.


Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.


Sabri Babam ile bir konuşmamda Rana Annemizin çok yoğun olan iş hayatına rağmen ev işlerini hiç aksatmamasından ve her şeyi kendisinin yapmasından duyduğum hayranlık ve şaşkınlıktan bahsetmiştim. Her işi yapmaya nasıl vakit bulduğunu anlamamıştım. (Sitemizi yeni tanıyıp henüz bilmeyenler için Rana Anne Danıştay Savcısı idi)


Sabri Babam öncelikle Rana Annenin yardımcı istemediğinden bahsetti. "O"dedi "her işi çok dikkatli ve özenli yapardı. Bulaşık yıkarken her tabağı Besmele ile eline alır, Besmele ile yıkar, Besmele ile yerine koyardı. Asla deterjan kullanmazdı. Hep zeytinyağlı sabun ile inanılmaz bir dikkat ile yıkardı bulaşıkları. Ben de "Rana Anne burada da tevhide gitmiş değil mi Babacığım" dedim. " Saygı ve sevgiyle manevi olarak yıkanan, zeytinyağlı sabunlaysa dış kirleri temizlenen bulaşıklar hem iç hem dış olarak pırıl pırıl oluyorlar. Sabri Babam 'Evet yavrum" dedi. Rana Annenin bu yoğun tempoda her işe nasıl yetişdiğini ise işe gösterilen saygı ile açıkladı. Acele etmeden edeple yapılan işte zaman bereketlenir yavrum dedi.


Aziz Gönül Dostları aklımda kaldığı kadarı ile Sabri Babamla konuştuklarımızı aktarmaya çalışıyorum. Hayırlara vesile olmasını dilerim.


Mayıs

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]