Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sayın Emir Bey'den aldığımız sunum.
Gönderen : Emir
Tarih : 6/23/2015 2:21:27 PM


Saygılar Sabri amcacığım..
Gönenli Mehmed efendi öğütçü babadan şöyle bir paylaşım yapmak istiyorum;
SURELER Ve FAZİLETLERİ:
İNŞİRAH İç sıkıntısı ve zorlu durumlarda okunursa ferahlık veren bu surenin 5 ve 6. ayetleri bir sıkıntı halinde tesbih olarak çekilir.
İHLAS ihlas-ı şerif günde en az 100 kere okumalıdır. Kur'an'ın nuru olan ihlas-ı şerifi haftada bin defa okuyana melaikei kiram;" kurtardın canını ,al beratını" diye hitap eder. Kabir ziyaretlerinde Fatiha ile beraber 11 ihlas okunur. sıkıntı için ihlas-ı şerifi 1001 defa çekmelidir. FATİHA İki kere nazil olan bu sure hem dua, hem ayet olarak inmiştir.Ondan daha büyük bir dua nazil olmamıştır. Her niyet için hastalıkta sağlıkta 21 defa okumaya devam edilmelidir.
FETİH SUR. Karışıklık zamanında memleketimizin selameti için bu sure her gün okunmalıdır. Fetih suresinin ilk ayeti celilesi de tesbih olarak çekilir.
SECDE SUR: Peygamber efendimiz (s.a.v) bu sureyi okumadan yatmazdı.
AYETELKÜRSİ: Kötülüklerden ve şerlilerden korunup muhafaza olmak için bu ayeti kerime 8 defa okunur. sağa, sola, yukarı, aşağı öne, arkaya bütün etrafa tek tek okuyup üflenir, 8. de yutulur, bu şekilde insan insan kendini manevi koruma kafesine almış olur. VAKIA SUR: Bu sureyi akşam namazından sonra okumalır. Vakıa suresini gündüz okuyan dünya, gece okuyan ahiret zenginliğine erer. Bol rızık için her gün okumaya devam etmelidir. (evrad ve tesbihat ) hayırlı günler efendim.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]