Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Çiftlik hayatı ne kadar güzel.
Gönderen : İlknur
Tarih : 12/6/2022 9:28:10 PM


.
ÇİFTLİK HAYATI NE KADAR GÜZEL
Mektup-Cevap

Merhaba Sabri amca;

Dün akşam geldik İznik’ten. Çok güzel geçti. Dinlendim, köpekle oynadım biraz. Bahçe içinde, yeşillikler arasında insanın dinlenmemesi mümkün mü! Canım hiç işe geri gelmek istemedi. Bugün yeni bir haftaya başladık. Sanırım bu hafta içi mesaiye kalmam gereken günler olacak, inşallah az olur. Umarım siz de çok güzel bir bulgur pilavı günü geçirmişsinizdir. Cumartesi günü öğle saatleri hep aklımdaydınız; ara ara saate bakıp “herhalde şu saatlerde Sabri amcalar Fenerbahçe’de bulgur pilavı yiyorlardır” diye geçirdim içimden. Bahçeden şeftali ve erik getirdik. Size de vereceğiz inşallah. Orada 8-9 sene önce bahçeye kayınvalidemler kiraz ağacı dikmişler ama ne yazık ki 8-9 senedir okadar az verim alınıyordu ki; meğer oraların iklimi kiraz için pek de uygun değilmiş; o nedenle oralarda herkes kiraz ağaçlarını söküp üzüm ya da eriğe döndürmüşler. Kayınvalidemler 9 senedir beklediler belki verim olur diye; ama olmadı ne yazık ki!

Bu sefer gittiğimizde kayınvalidemler de kiraz ağaçlarını sökmüşler, şimdi kararsız kalmışlar mor erik mi dikelim üzüm mü dikelim diye. Oralarda genelde pek çok kişi üzüm ağacı dikmiş. Erik de var ama daha az. Kasım ayına kadar karar verilmesi gerekiyormuş zaman olarak. Hayırlısı neyse o olur inşallah. Benim gönlüm erik istedi; çok severim mor eriği. Hayırlısı. Bahçe işiyle uğraşmak ne kadar güzel bir şey; insanı hem daha zinde tutuyor, hem de doğayla başbaşa olmak insanı dinlendiriyor. İşte böyle Sabri amca. Sizi de özledim. İnşallah yakın zamanda görüşürüz.

Sevgi ve saygıyla ellerinizden öpüyorum.

Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin cevaben yazdıkları :
************************************************************

Sayın İlknur Hanım,

4.7.2008 tarihli mailinizi aldım.

Sanki çiftlikte beraber gezdik. Öyle canlı, öyle renkli anlatmışsın ki Çiğdem bunları okurken ben de erik yiyordum. Senin gibi ben de eriği çok severim. Ne güzel bir meyvedir o.

Değerli yavrum, sakın işinden şikayet etme. Şimdiki zamanda çalışacak bir işin olduğu için Allah’ına şükret. Ona her gün daha büyük bir zevkle, daha büyük bir heyecanla sarıl. Değerli yavrum, biz de hep kulağını çınlatıyoruz. Nasıl da sevdirmişsin kendini. Sade ben değil herkes seni seviyor, arıyor, bekliyor ve özlüyor.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]