Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Dağ ne kadar yüce olsa yol onun üstünden aşar."
Gönderen : "Gönül Yolcusu"
Tarih : 11/26/2022 12:42:15 PM


.
"DAĞ NE KADAR YÜCE OLSA DAĞ ONUN ÜSTÜNDEN AŞAR" YUNUS EMRE HZ.
Soru-Cevap
Saygıdeğer büyüğüm öncelikle sizin tavsiye ettiğiniz kitaplar çok güzel bir sohbetinizde adı geçen Dokuz yüzkatlı insan kitabının yazarı Mustafa Merter'in Gönül Uyandırma isimli kitabını okudum . Ve çok beğendim. İçimizdeki cevhere Hakkın cemal tecellisine ulaşmak için bütün dünyevi isteklerden vazgeçmek gerekiyor. Ve anı yaşamak gerekiyor. ama bir taraftan da dünyevi gerçekler var. biz yıllar önce bir ev almıştık. Bankadan kredi çektik ve o günden beri bir türlü kart borçlarından kurtulamadık. Ve bu gidişle de çok zor gözüküyor. Eve ben çalışıyorum. annem babam emekli, bir de okuyan kardeşim var. Borçlarımız olmasa gelirimiz iyi çok şükür ama kredi yüzünden bir türlü borç bitmiyor. Ve bu yüzden işime çok stresli gidiyorum. Hata yapıp ve bu hata yüzünden işten çıkarılmaktan ve vicdan azabı çekmekten çok korkuyorum. Ve işyerindeki çalışma arkadaşlarım çok kaba ve kırıcı insanlar, bilmiyorum belki ben alınganım ya da çok hassasım ve çok etkileniyorum. Ama yine de çalışmak zorundayım ve tüm işyerlerinin böyle olduğunu düşünüyorum ve çok şansım yok.
Annem babam da hastalar, strese dayanamıyorlar, hastalıkları artıyor. Bu yüzden elimden gelidiği kadar onlara birşey belli etmemeye çalışıyorum.
Bir yandan da hergün sitenizi ziyaret ediyorum.Gönül sohbetleri kitabınızdan her gün bir bölüm okuyor, Tasavvufi müzik dinliyorum. İnsanlara oldukça hoşgürülü olmaya çalışıyor, onları kırmamaya özen gösteriyorum. Farz ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Ev işi ve el işi yapıyorum vakit buldukça. Kimsesiz çocuklara yardım etmek istiyorum ama elimden birşey gelmior. İşimi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum. Ama geçmişin kırgınlıkları da ve gelecek kaygısı benim anı yaşamama en büyük engel.
Eğer sizi kıracak ve üzecek bir şey yazdımsa beni affedin. Şu dünyada dertlerimi anlatacagım tek dostum ve yol göstericim sizsiniz. Hakkınızı helal edin. Allah'ım inşallah telefonda konuşmayı nasip eder.
Selam sevgi saygılarımla
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
Sayın “Gönül Yolcusu”,
Kıymetli yavrum, geçen gün televizyonun bir kanalında halkla ropörtajlar vardı. Caddede, televizyoncu halka sorular soruyor ve kamerasını onlara çeviriyordu. Nur yüzlü, tertemiz, mübarek bir hanımefendiye sordular, “Geliriniz ne kadar, geçinebiliyor musunuz?” diye. O cevap verdi: “Gelirimiz 1500 lira. İki çocuğum tahsilde. Bu parayla gayet güzel geçiniyor, Allah’a şükrediyoruz.” O sırada köpek suratlı bir kadın deli gibi havlamaya başladı, avazı çıktığı kadar bağırıyordu: “Hayır... imkansız... Olamaz...” O mübarek kadın, o köpek suratlı kadına hiç cevap vermedi. Edepli bir şekilde ordan uzaklaştı. Şimdi yavrum, ben anlamadım bu işi. Annenin emekli maaşı var, babanın emekli maaşı var, senin aylık kazancın var. Ve hepiniz öldürücü bir streste yaşıyorsunuz. Bu ne böyle? Neden kardeşin de eve yardım etmiyor? Ben, ilkokul ikiden itibaren kesekağıt yapıp satardım. Önlük ve yaka paramı, çantamı, kitaplarımı, defterlerimi, kalemlerimi, silgilerimi kendi kazancımla alırdım. Aileme yük olmayım diye. Ben, bir evin tek çocuğuydum. Anlamıyorum bugünkü insanları. İstersen annenin babanın emekli maaşını kendi aylık kazancını, her ay bankaya ödediğiniz borcu bana bildir. Nasıl bütçe yapılacağını size göstereyim. Eğer ayrıyeten sırf kaprisleriniz için bankadan kartla para çektiyseniz o zaman diyecek laf kalmaz. Sizi hiçkimse kurtaramaz. Bir İngiliz atasözünü her zaman tekrarlarım: “Kendine yardım etmeyene Allah da yardım etmez.”
Kıymetli yavrum, Yunus Emre diyor ki “Dağ ne kadar yüce olsa yol onun üstünden aşar.”
Değerli yavrum, strese girmek aptallıktan başka bir şey değildir. Akıllı insanlar ayaklarını yorganlarına göre uzatırlar. Ev alırken biz de borçlanmıştık. Borcumuz bitene kadar eşimle beraber kuru ekmek yedik. Bunları bir oku. Sonra düşün, sonra istersen bana küfret, istersen yeni bir mail yazarak daha detaylı bilgiler ver.
Selam, sevgi ve saygı ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]