Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her an Allah'ın huzurnda olduğunun farkında olmak.
Gönderen : Esra
Tarih : 11/4/2022 12:43:44 PM


.
HER AN ALLAH'IN HUZURUNDA OLDUĞUNUN FARKINDA OLMAK
Soru-Cevap
Merhaba Hocam ;

İyi olmanızı Allah'tan niyaz ederim.Yine bir sorum olacak ;

Namaz vakitlerinin,sabah,öğle, ikindi, akşam ve yatsı olarak ayrılmasının anlamı nedir ve Namaz kılarken ruhsal duruşumuz nasıl olmalıdır ?

Hürmetle ellerinizden öperim.

Sayın Sabri Tandoğan Hz'nin' cevaben yazdıkları :
***************************************************************

Sayın Esra Hanım,

25.6.2007 tarihli mailinizi aldım.

Kıymetli yavrum, insanoğlu yaşadığı hayat içinde her an bir imtihanla karşı karşıya. Biri bitiyor, biri başlıyor. Ve bizim ömrümüz daimi bir mücadele içinde geçiyor. Bu imtihanlardan başarılı çıkabilmemiz için hep yüce Rabbimizle başbaşa, beraber olmamız gerekiyor. Resullullah Efendimiz gece yatarken “Allah’ım, beni bir an, bir andan da kısa bir zamanda nefsime bırakma” buyururlarmış. Bu nedenle hepimiz sabahleyin gözümüzü açtığımız andan gece yatıncaya kadar daimi bir dikkat, teyakkuz, itina içinde olmamız gerekiyor ki sınavları başarıyla verebilelim. Yoksa tepetaklak olmamız işten bile değil. İşte yavrum, bütün mesele burada. Onun için bizi hak yoldan ayıracak şer kuvvetlere karşı destekleyecek bir güce ihtiyacımız var. Olay bu. Bir Japon yazarı diyor ki “Bir insan sevgilisiyle buluşacağı zaman önce banyo yapmalı, sonra temiz çamaşırlar giymeli, sonra en güzel elbisesini giymeli, sonra dua etmeli. Evden çıktığı anda sevgilisiyle buluşacağı ana kadar mümkünse kimseyle konuşmmalı, sükut etmeli, içindeki ruh temizliğini muhafaza etmeye çalışmalı. Şimdi, karşı cinsten bir insanla buluşmak bu kadar itinayı gerektiriyorsa gerisini siz düşünün. Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]