Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güzellik kainatın altın anahtarıdır, her kapıyı açar.
Gönderen : "Bir Talebe"
Tarih : 10/25/2022 10:14:51 AM


.
GÜZELLİK KAİNATIN ALTIN ANAHTARIDIR, HER KAPIYI AÇAR Mektup-Cevap
Aziz hocam, Bugün Meltem tv deki konuşmanız (sanat ve estetik ) beni her şeyi bırakıp siteye şükran yazısı yazmaya oturttu.

Her Pazar Sabah saatlerinde "ayna programı " nın tekrarı oluyor Onu izliyorum sonra sizin programınız başlıyor onu izliyorum. Ayna programını yapan sunan herkesten Allah razı olsun. Yüce Allah'ın sanatını büyüklüğünü gözler önüne serdikleri için. Bugün Program yapımcısı Saim Orhan yollarda seyahat ederken dedim ki " Allah!m kıymetli hocam!la nasip etsen de onun gözleriyle bizde böyle birlikte seyahat etsek. Her zamanki gibi siz konuşsanız biz yazsak, siz gösterseniz biz baksak. Çünkü siz çok güzel bir aynasınız maşallah.

Meltem tv deki programınız da çok güzel başlıyor. Ne kadar güzel, hisli bir fon müziği içime işliyor ve tabiat manzaraları çok güzel seçilmiş resimler ve aralarında siz her zamanki şıklığınızla konuşuyorsunuz. Bu jeneriği hazırlayan kimse o da bir sanatçı ve çok anlayışlı birisi diye düşünüyorum. Bu kadar güzel hazırlanmış konuşmacıya tam uyan jenerik çok az çünkü.Sizi bizler tanıyoruz Allah!ıma sonsuz şükürler olsun. Hak'kı konuşuyorsunuz Hakikat'e davet ediyorsunuz. En son aldığım dersten sonra bana sizi soranlara " Muhterem hocam , bir ayna " diyorum. Aziz hocam, İnşallah bu konuşmanız da siteye yüklenir. Müslümanın "Hal " diline o kadar güzel parmak bastınız ki. İnşallah ders alırlar. Alırız. Alırım. Son zamanlarda Müslümanlık ve estetik çok ihmal edilmiş bir konu. Hep itikat yönü ele alınıyor ama sanat ve estetik hiç işlenmiyor. Halbuki "Yüce Allah, güzeldir ve güzel olanı sever " diye apaçık ayet var. Vitrinler çirkin kıyafetlerle dolu. Eşarp çılgınlık derecesinde tasarımlarla dolu. Sizin dediğiniz gibi Yüce Allah'ın sanatına bakıp örnek almalıyız.Dünya da bizi örnek almalı inşallah.

Aziz hocam, Bu konularda konuşan bir siz varsınız bir de Mehmet Şevki Eygi Beyefendi. Mahmut Toptaş hoca Tv 5 de tefsir dersinde girişinde şu cümleyi söylüyor " İçini HAK için dışını HALK için süsleyenlerdeniz. " Balkonumda sardunyalar çiçek açıyorlar büyük bir nizam içinde. En büyük açmış haline yavaş yavaş geliyorlar. Açan bir çiçeğin yanında eteklerinde yeni bir oluşum başlıyor zaman içinde o da açıyor. Sonra başkaları. En sonunda muhteşem bir sardunya çiçeği oluşturuyorlar. Yapraklarında güzel bir koku hakim. Ama sokaklarda parfüm sıkıp gezenler gibi değil, aleni değil değince yaprağı ile hemhal olunca elinize geçiyor kokusu ve rayihası açığa çıkıyor. İbretle izliyorum onları. Bizlerde dediğiniz gibi güzel olalım içten güzel kokalım. Birbirimize güzellik güzel koku verelim. İnşallah sizlerin bu HAK konuşmlarınız da toplumuuzda güzel çiçeklerin hep birlikte açılmasına vesile olurlar. Yüce Allah sizleri bizlere bağışlasın. Sözünüzü tutanlardan çağrınıza uyanlardan eylesin. Yüce Alah sizden razı olsun. Hürmet ve hayır dualarımla.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın “Bir Talebe”
Kıymetli yavrum, yine bir şiir gibi güzel bir mail göndermişsin. ne kadar okusak az. ellerine sağlık. Allah razı olsun. Bu estetik konusu o kadar önemli ki bugün başımıza ne gelirse ona olan uzaklıktan, ondan mahrumiyetten geliyor. el ele versek, hayatı bir nakış gibi işlesek. önümüzde kainatın en mükemmel örneği Resulullah Efendimiz var. O'nun gibi oturup, kalksak, O'nun gibi yeyip içsek, O'nun gibi düşünsek, insanlarla ilişkilerimizi O'nun gibi kursak ne muhteşem bir olay olur. Hepimiz güzel bir örneğe uymamaktan dolayı acı çekiyor, ıstırap içinde yaşıyoruz. Aman dikkatli olalım, estetiği hayatımızın her alanına getirelim. Minicik olaylarda bile estetiği ön plana alalım. O zaman göreceğiz ki hayat bambaşka bir anlam kazanacak...
Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]