Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dünya kimseye kalmaz.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 7/22/2022 6:22:42 PM


.
DÜNYA KİMSEYE KALMAZ
Kıymetli yavrum,
Evet, hayat bir mücadele. Ama yiğitçe, asilce, kahramanca verilen bir mücadele, yoksa çevrede pek sık örneklerini gördüğümüz gibi birbirlerini yiyip bitiren, tüketen insancıkların yaptığı gibi değil. Ya adam gibi yaşayalım ya adam gibi ölelim.

Amerika nice zamandır bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. Amerika zalimlerden yana. Zulümden yana. Cinayetten yana. Koskoca bir vampir. Kan içmekten zevk alıyor. Kan dökmek onu mutlu ediyor. Nerede Eisenhower’ın, nerede Kenedy’nin zamanındaki Amerika... nerede Bush’un zamanındaki, ....zamanındaki Amerika. Ama görecekler, dünya onlara da kalmayacak. Altı yüz elli bin Irak’lının kanı onları rüyalarında boğacak.

Neden Amerika’daki bilim adamları, üniversite profesörleri, düşünürler, yazarlar, çizerler “Yeter senden çektiğim, ey tersi dönmüş ahmak” demiyorlar? Ordaki gazeteler de, televizyonlar da bizdekiler gibi mi? Neden kükremiyorlar? Çünkü hepsi korkak, hepsi yüreksiz, hepsi küçük çıkarların, küçük hesapların fareleri.

Değmez yavrum, vallahi değmez, billahi değmez. Ya insanca, efendice yaşayalım, özgür, bağımsız yaşayalım, yahut efendice, insanca şehit düşerek ölelim. Korku kadar insanı küçülten, aşşağılık hale getiren ne olabilir?

Hayatta en büyük meziyet, zalimin karşısına dikilip “ne senden, ne seni üstüme salan o köpek eniklerinden korkmuyorum. Hadi, vuracaksan vur, öldüreceksen öldür diyebilmek. Zulme eyvallah diyerek yaşamaktansa ölmek bin kere daha iyi. Herkesin rızkını veren Allah.

Anadolu’da bir söz vardır “Ağılda kuzu doğmadan, yaylada otu biter” derler. Kimse kimsenin rızkını veremez. Kimse kimsenin de rızkını elinden alamaz. Hayatta gidilecek bir tek yol var, iyinin, güzelin, doğrunun yolu. Hak bildiğimiz yola gerekirse yalnız gideceğiz. Ama yılmak yok, korkmak yok.

Benim görüşlerim bunlar. Eğer yanlış düşünüyorsam, eğer yanılıyorsam Allah rızası için doğrusunu siz gösterin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]