Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Daha çok teşekkür et...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/21/2021 4:13:01 PM


.
"Gönül aynası paslı ise, düşünce saçmalar durur. Ancak temiz­lenirse, cilâlanırsa her şeyin özünü, anlamını, amacını anla­yabilir."
Sabri Tandoğan Hz. (K.S.)

*

DEM BU DEMDİR...
"Mânâ yolunda yürürken, ürkmemek, sabırsızlık gösterme­mek gerekir. En uzun yolculuk ilk adımla başlar. Avuç avuç topraklarla koca dağlar eritilir. Vehbi Koç’a sormuşlar. Bu kadar paraya nasıl kavuştun? İlk lirayı kazanmakla, demiş. Büyük bir iş başarmak isteyen, işe küçükle başlamalıdır. Yüreğini koyma­lıdır. Bize düşen, âlem âyinesinde Hak’kı müşahede etmektir. Allah kimseye tâkat getirmeyeceği şeyleri yüklemez. Bu âlemde her zerre bizi irşâd edebilir. Yeter ki o şeyin ikazından ders ala­bilelim. Aman gecikmeyelim. Dem bu demdir. Testilerimizi sular akarken dolduralım."
Sabri Tandoğan Hz. (K.S.)

*

DAHA ÇOK TEŞEKKÜR ET...
"Medenî bir insan, gördüğü en küçük bir iyiliğe, yakınlığa, ilgiye karşı bile ömür boyu borçlu olmalıdır. Hayat, yaşamak, varolmak, biraz sevgi, biraz saygı, biraz ilgiden başka nedir? Hepimizin bek­lediği, özlediği bu değil midir? Bir yerde bize direnme gücü ve­ren, bizi ayakta tutan, yaşama sevinci veren insanlara teşekkür borçlu değil miyiz? Bütün bunlar bize Allah’ın lütfu değil midir?"
Sabri Tandoğan Hz. (K.S.)

*

“Neye itibar ediyorsak, mahiyetimiz aynıdır.”
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]