Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güneşin doğmasına en yakın zaman...
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/17/2021 9:16:19 PM


.
GÜNEŞİN DOĞMASINA EN YAKIN ZAMAN KARANLIĞIN EN FAZLA OLDUĞU ZAMANDIR

Kıymetli yavrum,

Bazı kimseler artık Türkiye’deki birtakım rezil medya yaınlarına, çirkin programlarına bakıp her şey bitti sanıyorlar. Sanırım en büyük hata da burada. Evet, içimizde birtakım günün toz dumanı içinde, şamatası içinde birtakım kimseler boy gösterdi. Birçok milli ve manevi değerlerini kaybetti. Hiç kimse bunlara bakıp hayır diyemez. Ama işin bir de öbür tarafı var. İstanbul’a mütareke kuvvetleri çıkarken o zaman da eşlerini, çocuklarını ecnebi subaylara sunmak için kuyruğa giren namussuzlar, şerefsizler vardı.

Öyle şey olur muymuş demeyin. Okuyun Yakup Kadri’nin romanlarını olup, olmadığını görürsünüz. Ama bunların yanında o zaman silahını kapıp “Gidi gavurlar, ben sağ iken bu vatana giremezsiniz” diyen, yağmur yağdığında çocuğunun üzerideki örtüyü alıp “Aman ıslanmasın” diye götürdüğü merminin üstüne seren Şerife bacılar da vardı. Kimsenin şüphesi olmasın, bugün de öyle. Değişen bir şey yok. İçimizde hala tertemiz kalabilen, hala melekler gibi yaşayabilen nice insanlarımız da var.

Ortalığın tozu dumanı, tamtamları arasından bu iş bitti diye sevinç çığlıkları atanlar şunu iyi bilsinler ki vallahi, billahi bu iş bitmedi. Bir gün nasıl içimizden garip Zübeyde Hanım’ın oğlu Mustafa Kemaller çıkmışsa bugün de kimsenin şüphesi olmasın yeni Mustafa Kemaller çıkacak. Masaya yumruğunu vuracak, ve “yeter artık, kesin şamatayı” diye haykıracak, Türk Milleti ilelebet hür ve müstakil yaşadı bundan sonra da öyle kalacaktır. Sizin uçağınız, tankınız, topunuz, tüfeğiniz var ise Hakkın da dönmez yüzü, bükülmez kolu vardır. Bu böyle biline. Bunu dost da işitsin, düşman da işitsin diyecektir. Bir milletin en büyük evlatları böyle kritik zamanlarda zuhur eder. Kimsenin şüphesi olmasın. Bir gün Türk Milleti kendini kurtaracak sahibine ulaşacaktır. Yılmayalım, korkmayalım, sarsılmayalım. Güneşin doğmasına en yakın zaman karanlığın en fazla olduğu zamandır. Kıymetli yavrum, Allah sizler gibi milli ve manevi duygularla yetişen ve onu son nefesine kadar koruyan insanların sayısını çoğaltsın.

Bu söz parolamız olsun: “Zafer, zafer benimdir diyenlerindir”.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]