Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Allah'ım bana eşyanın hakikatını göster." Hadis-i Şerif.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 10/7/2021 10:06:49 PM


.

"ALLAH'IM, FAYDASI OLMAYAN İLİMDEN SANA SIĞINIRIM." HADİS-İ ŞERİF

"Bir edebiyat dergisinde bir yazı çıkmış. İki asır önce yaşamış bir edebiyatçı acaba filan tiyatrocuyu sevmiş miydi diye. Böyle lüzümsuz bilgileri ben ne yapayım. Hem ne malum söylenenlerin doğru olduğu. Bunların yerine üç Ayet, üç Hadis öğrenelim, onları günlük yaşantımızda uygulayalım.

Bir gariban adama zamanın kutbu olmak nasibolmuş. Devamlı namaz kılan birisi onu kıskanmış. Dayanamamış, gitmiş sormuş, “Ne yaptın da bu makama yükseldin?” deyince adam, “Ben garibanın biriyim. Namazlarımı ancak kılıyorum. Ama bir gün yolda giderken yerde bir kağıt buldum. Baktım üzerinde “Allah” yazıyor. Hemen elime aldım, çamurlarını kazıdım, sonra çıkmayan yerleri dilimle yalayıp çıkardım. Sonra da kurusun diye bir kitabın yaprakları arasına yerleştirdim. İşte bu nedenle bu makama yükseltildim” der. Lüzumsuz bilgilerle uğraşmayı bırakalım. Sadece “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadisini tam olarak uygulayabilsek velayet makamına kadar çıkarız."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Makamı Âli Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]