Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mahşer günü sıkıntılarından kurtulmak istiyorsanız ihtiyarlara yardım edin
Gönderen : Osman Akfırat Hznden
Tarih : 12/18/2018 1:00:34 PM


.
MAHŞER GÜNÜ SIKINTILARINDAN KURTULMAK İSTİYORSANIZ İHTİYARLARA YARDIM EDİN
"Ahiret günü neylen kurtulacağız? Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam Hazretleri, “Bir adam sıkıntıda olan bir insanı sıkıntıdan kurtarırsa Cenab-ı Ecelli Âla da onu mahşer günü sıkıntıdan kurtarır." Buyuruyor. Mahşer günü Cenab-ı Hak, “Sen bir kulumu sıkıntıdan kurtardın, Ben de seni şimdi bir sıkıntılarından kurtarırım” Buyuracak. Elden geldiği kadar muhtaçlara yardım etmeli. Bu zamanın Müslümanları böyle şeyleri bilmezler. Eskiden bak hocalar, evliyalar bağırırlardı, ey komşular, ey yaşlılar, ben pazara iniyorum, siz inemezsiniz bu soğukta bu karda, ekmek isterseniz ekmek getireyim mi, bir şey ister misiniz çarşıdan gelirken getireyim mi… derlerdi. Hiç bunu yapan var mı şimdi, komşusunun kapısını çalıp da, “Ey ihtiyar ana, sen aşağı inemezsin, bir şey lazım mı, ben pazara gidiyorum, istediğin bir şey var mı diyen var mı. Eskiden insanlar böyle bağırırlardı böyle.

Ahirette kolay kurtulmak isterseniz, Allah’ın yardımını isterseniz, bak ihtiyarlara yardım edin. Onlar biçare ne yürüyebilir, ne çarşıya inebilir.

Bir gün ihtiyar bir adam öyle çıktı kapıya, feryad etmeye başladı, “Yahu hastayız, dedi, ekmeğimiz yok, dedi, bize merhamet edin dedi, bize çarşıdan ekmek getirin dedi. Onu öyle söyletene kadar niye yapmadın, Allah işte onun komşularına soracak bunu."

Hacı Osman Akfırat Efendi Hz. (1965)
Aziz Ruhlarına Fatihalarla
Mahşer Günü konulu Sohbetinden
https://www.youtube.com/watch?v=56k3R9v30vQ

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]