Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ne olur hepimiz kalbimizde sadece sevgiler taşıyarak Hakk'a göçşesk...
Gönderen : Emine
Tarih : 12/18/2018 10:29:31 AM


.
Saygıdeğer büyüğüm;

Allah size sağlıklı sıhhatli uzun ömürler bahşetsin diye sürekli dua ediyorum. Gönül dostları arkadaşlarımın duygularını paylaşıyorum. Aynı kalbi duygularla sizi çok seviyorum.

Sayın büyüğüm daha önce bahsettiğim gibi anadolu lisesi okul aile birliğine her çarşamba günleri gidiyorum destek vermek için.

Bu gün çok güzel geçti. Trabzon Akçaabat ilçesi en yüksek dağ köyünde ilköğretim müdürlüğü yapan Kütahya'lı genç bir bey geldi. O kadar zor şartlarda o kadar güzel şeyler yapmış ki hepimiz büyülendik. Yanında öğrencileri vardı. Üzerlerinde doğru dürüst kıyafetleri yoktu. Hepimiz bazı yardımlarda bulunduk. Hazırlıklarımızı tamamlayıp hem yardım hem ziyaret için okullarına gitmeyi istiyoruz.

Okul müdürümüz Hüseyin Bey, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni. Başkanımız Ülkü Hanıma, Efendimiz (S.A.V) ile ilgili bir kitap yazdığını ve yakında basılınca hediye getireceğini söyledi. Ve sohbet Efendimizin (s.a.v) sünneti üzerine devam etti. Muhteşemdi. Herkes biribirinin telafonlarını aldı. Yardımlaşmak , selamlaşmak, tekrar görüşmek üzere ayrınıldı. Bir şeyi çok iyi anladım. Sohbetin konusu Gül olunca orası gülistan oluyor.

Sayın büyüğüm,

Ben 15 yıldır tiroid hastasıyım. Tiroid bezim hiç çalışmıyor. Sürekli ilaç kullanıyorum bana ne tavsiye edersiniz.

Allah sizden razı olsun. Rabbimin yüksek hazinesine emanet ediyorum sizi.

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Emine Hanım,

Kıymetli yavrum, önce o okul aile birliğiniz için ve öyle müstesna bir müdürünüz olduğu için hepinizi ayrı ayrı yürekten kutluyorum. Allah sizlerden razı olsun. Sayılarınızı artırsın.

Gelelim sorunuza:

Güzel yavrum, mümkün olduğu kadar pozitif şeyler düşün, negatif düşüncelerden, negatif insanlardan, negatif dizilerden derhal kaç, uzaklaş. Peygamber Efendimizin “Ya hayır söyle yahut sus” Hadis-i Şerifini hergün en az yüz kere tekrarla. Peygamber Efendimizi bütün varlığınla, bütün hücrelerinle çok ama pek çok sev. Hergün en az üç Hadis-i Şerif oku ve onları mümkün olduğu kadar hayatında yaşamaya çalış. Ya pozitif insanlarla dost ol yahut bulamıyorsan yalnızlığı seç.

Gıdalarına dikkat et. İçtiğin çayı, çorbayı çok sıcak içme, içtiğin suyu çok soğuk içme. Acı, baharlı, biberli yeme, daima az ye. Mümkünse bir çeşit ye. Tok karnına yatma, uyuma. Daima boş zamanlarında sana dünyanda ve ahiretinde faydalı olacak güzel kitaplar oku. Daima iyi şeyler iste. Birileri çıkıp da seni sevmediklerini, beğenmediklerini, istemediklerini söylerlerse sakın onlara düşman olma.

Güzel yavrum, bu alemde yedi milyar insanla beraber yaşıyoruz. Elbette bizi sevmeyenler de olacak, sevenler de olacak. Biz, hepsi için hayır dua edelim. Onların Hakka göçen bütün yakınlarına Fatihalar okuyalım, Yasinler okuyalım.

Değerli yavrum, çevreme bakıyorum, herkesin iç aleminde kırgınlıklar, küskünlükler, dargınlıklar. Bazılarında kinler, nefretler, intikam duyguları. Aman bunlardan en zehirli yılandan kaçar gibi kaçalım. Ne zaman Hakka göçeceğimiz belli değil. Kimbilir belki yarın, belki yarından da yakın.

Değerli yavrum, niye mânâ alemine tertemiz bir gönülle gitmeyelim? Olabilir, bütün iyi niyetlerine rağmen birileri bizden uzaklaşabilir. Olsun, biz yine onlar için, onların yakınları için, onların Hakka göçen yakınları için hayır dua edelim. İyilik yapıp onların mana alemine gönderelim. Ve bir gün karşımıza Azrail Aleyhisselam çıktığı zaman ona hürmetle selam verip: “Ey Allah’ın meleği, hoşgeldin, sefalar getirdin. Ne zaman emredersen Rabbimize gidelim.” diyelim.

Kıymetli yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]