Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gün olur en sevdiğimiz insan bizi yüzüstü bırakır.
Gönderen : Tugay Çatalkaya
Tarih : 10/13/2018 2:56:00 PM


.


Muhterem Sabri agabey merhaba,


Rahmetli Derman hocamizin Hanecioglu otelindeki sohbetlerinde ben de bulunmustum. Onun varligina ve manevi kokusuna doyamadim. Mumkunse, bir sual sormak istiyorum. bugunlerde Babamizi kaybettik. Her zaman ogrenmek istedigim bir konuyu yine yogun bir sekilde hissettim. Insan hayati hep huzunlemi geciyor. Bazen zaman dursun, insanlar yaslanmasin, herkes sevdikleri ile genc ve saglikli yasasin isterdim. Bu olmayinca da sevdigim insanlarin yoklugunu gormek bana her defasinda huzun ve izdirap vermistir. yoksa, dunyanin gelip gecici oldugunu, imtihan dunyasi oldugunu bilmedigimden degil. Bazen akil ve duygu olarak katlanmakta zorlaniyorum.



Allah sizlere sevdiklerinizle birlikte uzun omur versin. Saglicakla kaliniz. hurmetlerimle.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Turgay Çatalkaya,


Kıymetli yavrum, kusura bakma, sen hayatı hiç anlamamışsın. anladığını sanıyorsun ama olmayacak şeyler istiyorsun. Bu dünya zevk, sefa yeri değil. Hepimiz imtihan olmaya geldik ve oluyoruz da. Herkesin imtihanı ayrı. Önemli olan bu imtihanlardan yüzümüzün akıyla çıkabilmek.


Değerli yavrum, şunu iyi bil ki bilmek başka şey yapabilmek başka şey. Bu da ancak ilahi kadere teslimiyetle mümkün olur. Gün olacak ölüm acsı tadacağız, gün olacak hastalanacağız. gün olacak en sevdiğimiz insan bizi yüzüstü bırakacak. Bunlar olacak yavrum, o acıları hepimiz yaşayacağız. Allah cümlemize hayatı olduğu gibi algılayıp gerektiği gibi yaşamayı nasibetsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]