Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önemli olan ne iş yaptığımız değil onu nasıl yaptığımızdır.
Gönderen : Sabri Babadan
Tarih : 10/12/2018 6:54:15 PM


.


ÖNEMLİ OLAN NE İŞ YAPTIĞIMIZ DEĞİL, ONU NASIL YAPTIĞIMIZDIR
"Senelerce evveldi. Ankara’nın en tanınmış şekercisi Ali Uzun’a helva almak için gitmiştim. Bir tezgahtâr vardı. Orta boylu, saçları biraz dökülmüş, zayıf, vakarlı, asil, tertemiz bir insan. O keserdi helvayı; hayranlıkla seyrederdim. Aradan yıllar geçti. O tezgâhtar emekli oldu, ayrıldı ama hâlâ öylesine güzel, zarif, ince bir şekilde helva kesen bir kimse görmedim. Eline bıçağını alır, helvasının başına geçer, istediğiniz miktarı ayarlar, pür dikkat, inanılmaz bir güzellikle helvayı keserdi. Bu olay be­nim üzerimde unutulmayacak izlenimler bırakırdı. Bazen sırf o güzelliği yaşamak için, o heyecanı duymak için Ali Uzun’a git­tiğim olurdu.



Yine uzun yıllar geçti aradan. Bir Adlî Tatilde, Danıştay’daki arkadaşlarla beraber geziye çıkmıştık. Viyana’daydık. Kaldığı­mız otelin karşısında bir süpermarket vardı. Bir akşam muz al­mak için gitmiştim oraya. Kasaya parayı ödemek için sıraya girdim. Sepeti gösterdim. Kasiyer parayı aldı. Üstünü verdi. Ve teşekkür etti. O günden beri, teşekkür kelimesini o kadar güzel telâffuz eden başka kimse görmedim. O, teşekkürü anlatan bir kelime olmaktan çıkmış, bir şiir, bir müzik, insanı ürperten, este­tik hazlarla dolduran bir dua, bir niyaz olmuştu.


Hepimizin hayatında böyle renk dolu, ışık dolu anlar vardır. Öyle insanlar vardır ki, çalışırlarken, işlerini yaparlarken, mes­leklerini icra ederlerken güzelleşirler, ulvîleşirler, bir gül yapra­ğının üstündeki yağmur tanesi gibi olurlar. İşte onlar, mükem­mellik duygusuna sahip insanlardır. Her iş önemlidir. Her mes­lek kutsaldır. İş, o yüceliği görebilmekte, o işin gerektirdiği ciddi­yet, vakar, asalet, edep ve incelikle gereken önemi gösterebil­mektedir. Önemli olan ne yaptığımız değil, nasıl yaptığımızdır."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]