Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Nerede olursanız olun, Allah sizinle beraberdir.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 10/12/2018 8:30:47 AM


.




SABRİ BABA'DAN MEKTUP VAR


NEREDE OLURSANIZ OLUN, O, SİZİNLE BERABERDİR...


Kıymetli yavrum,


EI-Maide Suresinin 35. Âyetinde “Ey imân eden­ler, AIIah’tan daima korkun ve O’na yakınlık sebeplerini araştırınız. O’nun yolunda çalışınız ki, ancak bu suretle saadete erersiniz” buyurulmaktadır. Takvânın en yüksek dere­cesi, Allah ile daimî beraberlik duygusu içinde bulunmaktır. Her an, her zamanda ve mekânda Allah ile beraber olanlar, onun zikri ile dolu olanlar için, hayat sonsuz güzellikler kazanır. Bilir ki, “Nereye bakarsa baksın, Allah’ın vechi oradadır.” Evde, işte, çarşıda, pazarda, yemek yerken, su içerken, konuşurken, susarken, okurken, yazarken, bir çiçeğe, bir böceğe, bir karın­caya, bir kelebeğe, duran bir buluta, uçan bir kuşa bakarken O’nunla beraber olanlar için, hayat bir cennet değil midir? “Siz nerede olsanız, O sizinle beraberdir” buyurulmuyor mu? “Ey imân edenler, Allah’a karşı, hakikî bir takvâ içinde bulu­nunuz ki, tam bir Müslüman olarak ölesiniz.” Âyet-i Ke­rime’sini hepimizin her gün okuyarak, sonsuz mânâ derinlik­lerine, biraz daha yaklaşmamız gerekiyor.





“Allah sizin cesetlerinize, suretlerinize bakmaz; lâkin, o ancak kalplerinize nazar buyurur.” Hadis-i Şerifini ne zaman okusam heyecanlanıyorum, içim ürperiyor. Her an kalbimizi tertemiz, bembeyaz, pırıl pırıl bulundurmak, bütün nefsanî az­gınlıklardan, kinIerden, lekelerden, düşmanlıklardan, nefretler­den, hainliklerden, dedikodulardan, hasetlerden, fitne fücurdan uzak tutmamız gerektiği ne kadar güzel anlatılıyor. Evet, önemli olan, zorlukta da, bollukta da müttaki olabilmektir. En güzel rızık takvâ. Dünya ve âhiret, takvâ sahipleri için ne güzel, ne emin bir mekândır. Onlar dâimî bir Muhammedî neşe içinde, tertemiz, cıvıl cıvıI, pırıl pırıl yaşayacaklar, arınmış ve temizlenmiş olarak Hak’ka göçeceklerdir. “Sevginle gireceğim toprağa, sevginle çıkacağım topraktan” diyebilenler, ne güzel insanlardır. Onlar, her hâl ve davranışlarıyla, sulh, sükûn, barış, mutluluk ve gü­zellik, takvâdadır diyenlerdir. Onlar, Allah’ın sığınılacak ve da­yanılacak tek varlık olduğu inanç ve aşkı içinde yaşarlar. On­ların her âzasından ilâhi nur akar, ilâhi bir heybet taşar. Onlar, bütün varlıkların zikrini duyarlar; çünkü Hak’tan başka bir şeyi görmezler. Her şeyin döne dolaşa O’na varacağı bilinci için­dedirler. Bilirler ki, Allah her zaman ve her yerde müttakilerle beraberdir. ResuluIlah Efendimiz “Ey Muhammed ümmeti! Vallahi benim bildiğimi sizler bilseniz, pek az güler, çok ağlardınız.” buyururlar. Bu dünya, yetişebilmemiz, tekâmül ede­bilmemiz için pek çok sınavların verildiği, çetin bir mekândır. Her an, her saniye çok dikkâtli, uyanık, tetikte olmamız gere­kiyor. Ölüm ötesine karşı ayarlanmak ve sonsuzluğa doğru hayırlı adımlar atabilmenin başka yolu yoktur. Hikmetin başı, Allah korkusudur. Takvâya devam edenler, Allah’ın emirlerini tutup, nehiylerinden kendilerini koruyanlar, Allah yolunda cihad edenler, Allah’ı çokça anıp, dillerini tutanlar, ya hayır söyleyip, yahut susanlar, bolluk zamanında şımarmayıp şükürlerini artı­ranlar, darlık zamanında isyana gitmeyip sabredenler, ne güzel insanlardır.





Selam, saygı ve sevgi ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]