Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Nur gelince karanlık gider.
Gönderen : Lale
Tarih : 10/9/2018 11:47:58 AM


.



Saygıdeğer Büyüğüm;


Öncelikle hürmetle ellerinizden öperim.



Saygıdeğer büyüğüm beni yıllardır çok yoran, bütün enerjimi alan, sosyal ilişkilerimi bile etkileyen, şimdi 36 yaşındayım 15 yaşımdan beri savaşmak durumunda olduğum beynimdeki vesveseler..benim en büyük sıkıntım. Bu sebeple kendimi sürekli kitaplara verdim, Risale i Nurları okudum halende okuyup anlamaya çalışıyorum, çoğu zaman iyi geldi ama bazen onu bile okurken kurtulamadığım oluyor, sizin kitaplarınızı hemen edindim, gerçekten iyi de geldi geliyor da, başucu kitabım işyerinde ve evimde..., ama zaman zaman ümitsizliğe düşüyorum iyileşemeyeceğim diye, imanı mutmaine ermek istiyorum gerçekten, ama bu vesveseler imanıma zararı olurmu diye endişedeyim, sizin kitaplarınızda ''nefsiniz sizin binek hayvanınızdır, ona yumuşaklıkla muamele edin'' hadisini gördüm, bu hadisi vesveseye de uyarlayabilir miyim.?


Selam, sevgi, saygı ile ...


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Lale Hanım,


Kıymetli yavrum, vesvese şeytanın diğer bir adıdır. Vesveseyle mücadele etmeye hiç lüzüm yok. Gece gündüz aklını, fikrini Allah ve Peygamberle doldur, yemin ederim ki vesvese yanına bile yaklaşamaz. Sen kendi kendini esir ve mahkum ediyorsun. Bir nara atarsın, ey ulan dersin, nerede vesvese varsa, nerede vesveseye kapılan varsa bir güzel küfredersin. Bir daha yanına bile yaklaşamaz. Hazır elinde on dört cilt Gönül Sohbetleri de var. Gece gündüz yanından ayırma, haydi bakalım vesvese erkekse yanına yaklaşsın.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]