Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ne ki seni Allah'a yaklaştırıyorsa o hayırlıdır.
Gönderen : Sabri Babadan Hatıra
Tarih : 10/8/2018 11:22:58 AM


.


HATIRALARDAN...
Bundan 48 yıl kadar önce, babamın memleketi Ermenek’e gitmiştim. Yanıma da bir bavul dolusu kitap almıştım. Orada bir cami ve avlusunda akan soğuk bir su vardı. O avluda oturur, kitap okurdum. İnsanlar avluda abdest alıp, camide namazlarını kılar giderlerdi. Bir gün onların içinde birisi dikkatimi çekti. Orta boylu, nur yüzlü, adeta şeffaf ciltli, rüya gibi, masal gibi bir adamdı. Güler yüzle gelir, abdest alırdı. Üzerinde uzunca bir lacivert ceket, içinde de kar gibi beyaz bir içlik olurdu. Hayatımda onun kadar güzel abdest alan kimse görmedim. Bir şiir güzelliğindeydi adeta. Üzerimde anlatılması imkânsız bir iz bıraktı. O yıl lise ikiye geçmiştim. Ömer Efendi Hoca o yaz hayatımda gerçek manasıyla bir inkılâp yaptı. Ona sevgiyle, saygıyla, aşkla bağlandım. Ortaya koyduğu müstesna insan modeliyle, onun şahsında İslamiyete gönül verdim. O güne kadar Lise biri bitirmiş olmama rağmen namaz kılmasını bilmiyordum. Ama ona duyduğum aşkla bir gün karar verip hemen çarşıya çıktım ve Amentü Şehri isimli bir kitap aldım. Sabaha kadar bir bağ evinde, kandil ışığında bütün namaz surelerini ezberledim. Ertesi sabah hemen erkenden kalkıp, sabah namazında aşkla, hemen onun arkasında namaz kılmaya koştum. Tabi o zamanlar bilmiyordum, camide imam efendinin hemen arkasına gereğinde ona vekalet edecek en yetkin kimseler otururlarmış. Namazın ardından yüzünü bize, cemaate dönüp tesbihe başladı ve benim hemen arkasında ona hayranlıkla baktığımı görünce başıyla bana selam verip, tebessüm etti. O tebessümün güzelliğini bu güne kadar kalbimin bir köşesinde hep sakladım. Bir gün sordum kendisine “Efendim,” dedim “ben müzik dinlemesini seviyorum, özellikle Klasik Batı Müziğini, ama bana, müzik dinlemek günah diyorlar.” O da bana şöyle cevap verdi: “Yavrum, eğer dinlediğimiz müzik bizi biraz daha güzelliğe, huzura götürüyorsa, içimizde bir Allah’a (cc) yakınlık hissi bırakıyorsa o müziği dinlemek helaldir.” Ama dedi eğer şehvet hisleri uyandırıyorsa türü ne olursa olsun o müzik haramdır. Eğer okuduğun bir kitap, seyrettiğin bir manzara, beraber olduğun bir kimse seni daha mutlu kılıyorsa, kalbinde bir ferahlık duyuyorsan, Allah’a (cc) yakınlık hissediyorsan o iş, o kitap, o insan, o müzik, her ne ise senin için hayırlıdır, sevap odur. Eğer içinde bir darlık, bir sıkıntı bırakıyorsa o insan, o iş, o her neyse hayırsızdır, o şey günahtır.” dedi.



İşte Ömer Efendi Hoca bu sözleriyle elime bir maymuncuk vermiş oldu, her kapıyı açan bir maymuncuk. Bu anahtar sayesinde hayatımda güzel bir sayfa açıldı, pek çok müşkülümü bu anahtar sayesinde hallettim, içim aşkla, güzellikle doldu.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Hepsinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]