Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Her şeyin hayırlısı orta yolda olanıdır.”Hadis-i Şerif.
Gönderen : "Yakamoz"
Tarih : 8/19/2018 4:56:56 AM


.


Sevgili Sabri Amca'm,


Okuduğum bir kitapta iyilik çeşitlerinden bahsediyordu..Bunlardan biri sözle olan iyiliklerdi.Güzel söz, güler yüz, hoş muamele sözle yapılan iyiliğe örnek olarak veriliyor.. Ve " Buna ulaştıracak olan, güzel ahlak ve aşırıya kaçmamak şartıyla yumuşak yüzlülüktür; çünkü bunda aşırılık ayıplanmaya neden olabilir. Fakat ortasını bulursa övgüye layık olur." diyordu. Sevgili Amca'm bu konuyu biraz açar mısın? Bu konuda "orta yol" nedir? Ellerinizden öpüyorum..




--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Yakamoz”,


Kıymetli yavrum, sade bu konuda değil her konuda önemli olan orta yolda olmaktır. Hani bazı mahalle kadınları vardır sabah olunca “Hu komşu,” der, komşusunun kapısını çalar. “Ayşe Hanım” der, sabah kahvesini içmeye geldim. İyi, güzel ama bakalım Ayşe Hanım’ın vakti müsait mi, sağlık durumu nasıl? Çarşıya mı çıkacak, hastaneye mi gidecek, bunları düşünmeden “hu komşu” deyip kapı çalmak nasıl güzel değilse bu her konuda böyledir. Önemli olan itidal içinde olmak, orta yolda yürümektir. Bir türkü vardı: “Demedim mi nazlı yarim ben sana, çok muhabbet tez ayrılık getirir.” diye.


Değerli yavrum, yeyip içerken, para harcarken, dostlarımızı ziyaret ederken, yatıp uyurken daima orta yolda olalım. Bir söz çok hoşuma gider: “Seyrek git sen dostuna, kalksın ayak üstüne.” diye. Sevgili yavrum, biz de hayat yolunda her konuda itidal içinde yaşarsak sevilen, sayılan, güzel bir insan oluruz.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]