Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En güzel ibadet; hayatı bir şiir gibi yaşamaktır….
Gönderen : "Sevgi Çiçeği"
Tarih : 8/19/2018 4:32:27 AM


.


Merhabalar Değerli Büyüğüm ve Sevgili Dostlar,


Sevgili Hocam, dün gece nurlu cemalinizi rüyamda gördüm,sizi bir türbede ziyarete gelmiştim ve sıfatınızı gördüm ezanla beraber uyandım. Yani sizi rüyada bile görmek yine hayırlara vesile oluyor. Çoktandır yazamadığım sitenize giremediğim içinde bu akşam bir şeyler yazmak paylaşmak istedim. Okunacak mailler baya birikmiş hepsini tek tek okudum. Yine hepsi ayrı bir ders alınası. Hele ki verdiğiniz cevaplar onlar apayrı özel bir ders. Allah Sizden gönderenlerden ve Çiğdem hanımdan razı olsun. Burdan ayrı kaldığım sürelerde yine elimden geldiğince eksiklerimi gidermeye çaılışıyorum. Bu arada uzun zamandır ara verip katılamadığım sohbetlere gitmeğe başladım. Sanki bir başka lezzette geliyor,farklı dokunuyor artık, Sayenizde Elhamdülillah. Kalp yeniden her hafta tazeleniyor sanki. Nacizane özellikle 'Ya Hayır Söyle Yahut Sus' hadisi ve Namaz üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyor, Kuran-ı Kerimle ruhumu temizliyorum sanki. Kulaklarımdan söylediklerinizi eksik etmemeğe özen gösteriyorum. Biliyorum bunlar belki devede kulak bile değil ama elimden geldiğince ruhumu ve kalbimi temiz tutmaya çalışıyorum. Yine biliyorum ki yaşadığımız ortamda bir yerlerden kirlenmemek mümkün değil belki de ama şunu keşfettim ki insanın amacı kirlenmemek ise karşısına çıkanlarda, hayatı da ona göre yönleniyor. Eskilerin dediği gibi iyi düşünürsen iyi olur, sen nasılsan çevrende ona göre şekil alıyor. Nacizane yazdıklarımla çokbilmişlik ettiysem affola.


Kıymetli Hocam, çok kısa bir soruyla bende rahatsız edeceğim sizi, hakkınızı helal edin lütfen. Sorum Mezheplerle ilgili. Şimdiye dek bu tür bir mail gelmedi sanırım yada geldi ben kaçırdım. Bayan arkadaşım Şafi mezhebinde ve evli, sorunu ise gece yattığında abdestli uykuya yatmak istiyor, maalesef şafi mezhebinde eşlerde birbirine değdiğinde bile abdest bozulduğu için yatağa abdestsiz girmiş oluyor. Sorum, İnsanlar bazı yerlerde Mezhep takip etmeye bilirler mi?


Şimdiden teşekkürlerimi sunarım, Allah sizi bizlerden uzun yıllar ayırmasın ve her zaman sağlık sıhhat versin. Sizi çok ama çok seviyorum her zaman kalbimdesiniz. Allaha emanet olun. Amin



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Sevgi Çiçeği”,


Kıymetli yavrum, arkadaşın abdestini alsın, yatsın. İşte o kadar. Bu meselelere bu devirde fazla kafa yormasın. Biz melek değiliz. İnsanın eşinin elini tutması, onu okşaması, ona güzel sözler söylemesi en büyük ibadettir. Hele bir de eşinin elini tutarken Özdemir Asaf’ın Lavinya şiirini okursa daha büyük sevaba girer.



Lavinya



Sana gitme demeyeceğim


Üşüyorsun, ceketimi al


Günün en güzel saatleri bunlar


Yanımda kal



Sana gitme demeyeceğim


Gene de sen bilirsin


Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim


İncinirsin



Sana gitme demeyeceğim


Ama gitme Lavinya


Adını gizleyeceğim


Sen de bilme


Lavinya…



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]