Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Her şeyin bir zamanı var.
Gönderen : "Nisan"
Tarih : 8/19/2018 4:27:50 AM


.


Değerli Hocam, Hayırlı günler olsun Hayırlı bilgilere ulaşalım inşallah diyor sevgiler sunuyorum. Daha önce bir arkadaşımın ölünce "arapça sorgulanacağız" dediğini duyup size sordum ama yanıt alamadım belki çok manasız gelmiş olabilir size hocam ama ben artık dini konularda bana saçma gelse bile sazan gibi atlayıp ahkam kesmek ten çok korkuyorum. o yüzden size çok basit veya anlamsız gelen sorularım olursa kusurumu bağışlayınız. Sevgili hocam Elimde Fütühul Gayb Abdülkadir Geylani hz lerinin ve Muhyiddini Arabinin Füsusul Hikem adlı kitapları var okumayı düşünüyorum sizce uygun olurmu Muhiddini arabi hakkında kısa bir bilgi verirseniz sevinirim Hocam çok bunaldığım bir zamanlardayım.Sanki şimdiye kadar bir yap boz oyunu gibi parçaları dizip doğru yerleştirdiğimden emin gidiyordum ama şimd geriye dönüp bakıyorumda çok parçayı yanlış yerlere koymuşum bu sizin kitaplarınızı okudukça ve sizi dinledikçe daha çok belirginleşti.Aksi gibi hocam geriye dönüp taşları düzeltmek istedikçe Mukavemmetle karşılaşıyorım.Yanlışlarımı görüp ağlıyorum, ağlıyorum, ağlıyorum Yüce Rabbim sizden razı olsun Benide bir kızınız olarak kabul edip duanızı esirgemeyiniz sevgi saygı ve hürmetle ellerinizden öpüyorum. Allah a emanet olunuz.



Nisan



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın “Nisan”,


Yavrum, Gülten Akın bir şiirinde “Gönülce söyle bana, dilinden bilmem” diyor. Yani hesabın Arapça’mı, yoksa başka bir dilde mi olacağı ne kadar anlamsız bir soru. Orada herkes birbirini anlayacak. Orada bir tek gönül dili konuşulacak. İngiltere’ye gitmiştim. Bir hanım para bozdurmak istiyormuş, “İngilizce bilmiyorum, bana yardımcı olur musunuz?” dedi. Ben de parayı aldım, kendi dilimce kasadaki hanıma “Bu parayı bozar mısınız?” dedim, o da beni anladı ve parayı bozdu. Böyle suallere kafanızı yoracağımıza acaba sabah kalktığımızda bugün Allah’a daha yakın nasıl olabilirim, anımı nasıl daha iyi yaşayabilirim diye düşünsek, her an bir hayır yapmaya çalışsak, hiçbir şey yapamıyorsak ellerimizi açıp bütün hastalara, darda kalanlara dua etsek, ölmüşlerimize Fatiha’lar, İhlas’lar yollasak daha iyi olmaz mı, kendimizi daha huzurlu ve mutlu hissetmez miyiz? Mutluluğu, huzuru uzaklarda aramaya gerek yok. İçinde bulunduğumuz anı cennete çevirebiliyor muyuz, önemli olan bu.


Yavrum, şimdilik Gönül Sohbetleri kitaplarıyla yetin.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]