Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İyiye, doğruya, güzele doğru...
Gönderen : "FunKar"
Tarih : 8/17/2018 2:11:15 PM


.








Saygıdeğer Büyüğüm


Sevgili Babacığım,




İzninizle Size bir sorum olacak.


Hepimiz bir hayat yaşıyoruz; ama iyi ama kötü. Kimimiz bazı şeylerin bilincine vararak yaşıyor, kimimiz ise her şeyden bihaber. Bu hayat yolunda çok dikkatli olmamız gerektiğini söylersiniz hep. Şöyle düşünüyorum yanlışsam affınıza sığınırım: Allah herkesin yapısına,aklına göre bir takım özellikler bahşetmiş. Bunları görmek, geliştirmek, güzelleştirmek insanın elinde tabi. Ancak yinede Allah nasip etmeyince hiçbir şey olmuyor. Aslında Size sorum şu: Hayatta Hz.insan olabilmenin yolunu nedir? Bana, cehaletime göre cevap verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkür eder, mübarek ellerinizden öperim canım babacığım..


Saygı, Sevgi, Hürmetler Efendim..


________________________________________
Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin cevaben yazdıkları :


Sayın Funkar,


Kıymetli yavrum, Hz. İnsan olmaya giden ilk yol fıtratımıza göre yaşamak olmalıdır. Yüce Peygamberimiz “Her doğan çocuk, İslam fıtratı üzere doğar” buyuruyor. Bizler dünyaya bir melek gibi tertemiz gönderildik. Yapacağımız ilk iş imkan nispetinde o fıtratımızı bozmadan tertemiz yaşamak, ve emanetimizi mana âlemine tertemiz götürmektir.


“Ne olur kirlenmesek, temiz kalsaydık


Dünyanın aldatıcı renklerinden soyunsaydık


Ah, güvercinler gibi böyle saf,


Şadırvanlarda kanat çırpsaydık”


Günlük hayatımızı yaşarken yapabildiğimiz kadar Allah’ın ve Peygamberin emrettiği gibi yaşamak. Mesela Kur’an-ı Kerim’den bir Ayet almak ve onu günlük hayatımızda uygulamak.


“Emr olunduğun gibi dosdoğru yaşa”


Bir hadis almak, gücümüz yettiği kadar onu yaşantımıza tatbik etmek.


“Ya hayır söyle, yahut sus”


Hedefimiz daima hep daha iyiye, daha güzele, daha mükemmele gitmek olmalıdır. Unutmayalım, Peygamberimiz “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” buyuruyor. Günlük hayatımızda imkân nispetinde pozitif insanlarla görüşmek. Kıskanç, dedikoducu, hasetlik içinde kıvranan, kin ve nefretle dolu insanlardan uzak kalmak, içimizi daima sevgiyle, saygıyla, edeple, incelikle, hizmet aşkıyla doldurmak. Kin ve nefret duygularından vebadan kaçar gibi kaçmak, imkan nispetinde güzel, faydalı kitaplar okumak, az da olsa bunu her gün yapmak, hayatımızda güzel sanatlara yer vermek, ve konuştuğumuz her insana edeple, saygıyla yaklaşmak, affedici olmak, insanlara, hayvanlara, bitkilere, eşya ve cemadata elimizden geldiği kadar faydalı olmaya çalışmak...


Kıymetli yavrum, bunları yapabildiğimiz oranda kâmil insan olmaya yaklaşırız.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]