Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gerçekten inanan insanlar ne güzeldirler.
Gönderen : Fethi Çavuşoğlu
Tarih : 8/17/2018 2:07:40 PM


.







Efendim hayırlı günler,





Bize Asrı Saadet dönemindeki tasavvuf anlayışından bahseder misiniz? Kaynaklara baktığımızda sufi geleneğinin tabiinden sonra başladığını görüyoruz.





Tasavvufi kavramlar olan örneğin nefis mertebeleri veya riyazete veya bunun gibi kavramlara ve konulara Efendimizin ve Ashabının bakışı nasıldı? Onların yaşamlarındaki "sufiliği" bizimle paylaşabilir misiniz?





Allah razı olsun, selamlar Efendim


________________________________________


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin cevaben yazdıkları :





Sayın Fethi Çavuşoğlu,





Kıymetli yavrum,





Onlar Allah’a ve Peygambere lafla değil yürekten bağlıydılar. Onlar inançları uğruna bir an tereddüt etmeden şehit olabiliyorlardı. Onlar edebin, tevazuun canlı örnekleriydiler. Bazıları günde bir kere, bazıları iki günde bir kere, bazıları üç günde bir kere yemek yerlerdi. Para, pul, mal, mülk, mevki, makam, rütbe onların nazarında yükten başka bir şey değildi. Her an mana âlemine göçmeye hazırdılar. Akşam birbirlerinden ayrılırken belki yarın görüşemeyiz diye helalleşirlerdi. Onlar nefislerini Müslüman etmiş, güzel, çok güzel insanlardı.





Selam, sevgi ve saygı ile.





Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]