Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Allah'ım bana eşyanın hakikatini göster." Hadis
Gönderen : Erol
Tarih : 6/12/2018 12:04:14 PM


.






Selamün aleyküm efendim,
Ben bir tarikata mensup biriyim seyrü süluk halindeyim.ilmim çok cüzidir.benim sorunum şu sevgi konusunda sıkıntılarım var bir sohbetinizi dinledim evrensel sevgiden bahsediyorsunuz Hz.Yunus Emre ve Mevlana hazretlerinin dünyaya bakış açısından bu sevgi meselesinde ölçü nedir. biliyoruz ki bir hadisi şerifte birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş olamazsınız Buyuruyor. buradaki sevgi sadece inanan müslümanlar için mi geçerlidir veyahut evrensel bir sevgimidir. diğer inanç sistemine inanan insanlara sevgi duymalımıyız duymamalımıyız veya sadece hoşgörü ile mi yaklaşmalıyız. mesela şu sıralarda televizyonda çıkıp fıkıh ve itikat konularında ters konuşan alimler türedi bunlara bakış açımız nasıl olmalıdır.bunların hepsini içine alıcak bir sevgimi olmalı bizde.veya şöyle sorayım efendim kimi sevmeli kimi sevmemeliyim.kendimi yokladığımda gerçekten sevgi eksikliğim var bunu nasıl gideririm.Bir Mevlana veya Yunus emre gibi bir sevgi nasıl elde edilir.bana tavsiyelerinizi lutfederseniz sevinirim.inşallah derdimi sizlere anlatabilmişimdir. şimdiden Allah razı olsun. selametle.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Erol Bey,
Kıymetli yavrum, aslolan yerdeki bir kum tanesinden gökyüzündeki samanyoluna kadar yeryüzündeki bütün insanları, bütün hayvanları, bürün bitkileri ve bütün eşyayı Muhammedî bir sevgiyle bağrımıza basmak. Ama dinimize ve Yüce Peygamberimize dil uzatanları değil sevmek, elimizden gelirse eşek sudan gelene kadar dövmeliyiz. Gayet tabi din düşmanları, hırsızlar, uğursuzlar, pezevenkler, orospular, orospu ruhlu erkekler sevgimizin dışında kalacak. Durum böyle yavrum.
Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]