Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah ne der, Peygamber ne der, önemli olan bu.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 4/20/2018 7:29:27 AM


.


SABRİ BABA'DAN CUMA MEKTUBU
ALLAH NE DER, PEYGAMBER NE DER, ÖNEMLİ OLAN BU



Kıymetli yavrum,
Benim için iki hedef var. Allah ne der, Peygamber Aleyhisselatü Vesselam ne der. Onun dışında başkaları ne derse desin. Hayatta en büyük, en tehlikeli hastalık, kafa karışıklığı… O bunu der, şu şunu der. Olayları doğru teşhis etmek gerekir.



Tereddütler içinde kalmaktan beyin hoşlanmıyor. Karısını aldatan erkeklerin alzheimera yakalanma riski fazladır. Çünkü “Ya biri görürse, ya karım duyarsa!” diye tereddütler, endişeler, stres, aşırı heyecan insanı yorar. Beynin çalışma prensipleri var. Ona dikkat etmeye mecburuz.


Bazısı, ben niye Vehbi Koç olamadım diye düşünüp duruyor. Bunu o kadar çok sorguluyor ki… Bazı şeyleri fazla sorgulamayacağız. Aşk, evlilik, zenginlik… Acaba kazandığı paranın zekâtını veren kaç zengin var. Demek ki Allah’ın sana takdir ettiği rızık o kadar. Kanaat, sabır, şükür, insanı insan yapan üç meziyet. Elimizde karnımızı doyuracak bir dilim ekmek varsa, ona şükredeceğiz. Cenabı Hak, “Şikâyet edenin derdini, şükredenin nimetini artırırım.” buyuruyor.


Şükretmek, sabretmek, sükût etmek, az yemek, az uyumak, tefekkür etmek, Allah rızası için insanlara yardım etmek, günün muhtelif zamanlarında “Estağfurullah” demek, her işe Besmeleyle başlamak, “Ben şunu isterim, bunu isterim, diyeceğine, Allah’ın nimetlerine lâyık olmaya çalışmak, onların mahiyetini düşünmek gerekir. “Ya hayır söyle yahut sus.” Hadisini ömür boyu düşünmek gerekir. Cennet, cehennem kapıları da bu Hadise bağlı. Mutlu mu, başarılı mı olmak istiyorsun, bu Hadise sarılacaksın. “Konuşmanın hası sükûttur.” diyor Yunus Emre. Bir İslâm büyüğü de, “İnsan ya sükût etmeli, ya da sükûttan daha güzel bir söz söylemelidir.” diyor.


Katiyen negatif söz söylemeyeceğiz. Evimizde, işyerinde, hiçbir yerde… Toplum içinde evvela biz güçlü insan olacağız. Kimseyi hor hakir görmeden, ama kimseye de kendini ezdirmeden, kimseye eyvallah etmeden mütevazı bir hayat yaşayacağız.


Biz düşüncelerimizden de sorumluyuz. Her şey düşüncede başlar. Aynen o fiili yapmış gibi yargılanacağız. Düşüncelerimizi de temiz tutmamız gerekiyor.
Selam, saygı ve sevgi ile.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.


 

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]