Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Huzurun, mutluluğun, güzelliğin kapısı Allah rızası için vermekle açılır.
Gönderen : Sabri Babadan Mektup
Tarih : 4/16/2018 5:18:38 PM


.


Kıymetli yavrum,
Huzurun, mutluluğun, güzelliğin, dünya ve ahiret saadetinin kapısı sevmek ve vermekten geçiyor. Hayatın en önemli olayı. Her şey buna bağlı. Vermeden almayı, sevmeden sevilmeyi bekleyenler sonsuz bir hüsran içinde yaşayacaklardır. Çünkü onlar hayatı, insanları hiç mi hiç anlamamışlardır. Bugüne kadar hangi çiftçi toprağı hazırlamadan, tohumunu atmadan ürün alabildi. Burada birçok insanın aldandığı, yanıldığı çok ince bir nokta var. Efendim diyorlar, biz falancaya uzun bir zaman hayır yaptık, iyilik yaptık. Onun dertlerine koştuk, ona yardımcı olduk. Ama hiçbir karşılığını alamadık. Bu bizi çok üzdü, biz de karar aldık bundan sonra kimseye iyilik yapmayacağız. Biz enayi değiliz, yeter artık.



Kimse darılmasın, gücenmesin ben hayatta bundan daha büyük bir aptallık, enayilik göremiyorum. Bu insanlar ne kadar yanlış kulvara sapıyorlar. Ben falancaya iyilik yapmışım, yıllarca üzerine titremişim, onu canımdan bir parça bilmişim, onu sevgilerin en temiziyle, en halisiyle sevmişim. Ama o bunların hiçbirini görmek istememiş, bana arka çevirmiş, gittiği yerde benim aleyhimde konuşuyormuş, beni yerden yere vuruyormuş. Bunlar laf mı yani. Bu tür konuşmalar sadece bir insanın geri zekalı olduğunu gösterir. Kardeşim, o şahsın davranışlarından, konuşmalarından bana ne, ben ilk günden son güne kadar bütün yaptıklarımı Allah rızası için yaptım. Tek amacım Yüce Rabbimin rızasını kazanmaktı. Karşı taraf anlar, anlamaz, bana ne? Bunlar beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Çünkü Allah büyüktür, yücedir, adildir. Allah onun mükafatını bir başka kuluyla verir. Bir gün bir insan karşısına çıkar o yüzyılın en büyük, en temiz, en yüce sevgisini ona gösterir. Mesele burada efendim. Bu ince nüansı anlayamayanlar, anlamamakta ayak direyenler ne kadar zavallı insanlardır. Onlara sadece acınır. Çünkü talih kuşu insanın başına bir kere konar. Onun kadrini bilmez, şükrünü eda etmezsen o uçar gider, gidiş o gidiş. Bir daha ölene kadar çırpınsan da geri döndüremezsin. Hayatın ana kanunlarından biridir, hayatta tekerrür yoktur. Olan olmuş, giden gitmiştir. Yaydan çıkan ok bir daha geri dönmez.
Keşke yeryüzündeki yedi milyar insan kardeşimizin kalpleri sevinçle, aşkla, heyecanla dolsa, ve güne yeni doğmuş gibi tertemiz, pırıl pırıl başlasalar.
Sizlere renk dolu, ışık dolu, şiir dolu güzel bir gün diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]