Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah dostlarının aşkları da bir başkadır.
Gönderen : Siteden
Tarih : 2/14/2018 5:06:37 PM


.


ALLAH DOSTLARININ AŞKLARI DA BİR BAŞKADIR


Marifetname adlı ünlü eserin sahibi Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin ilim öğrenmek üzere gittiği şehirden eşine gönderdiği mektup:


"İzzetli, hürmetli, akıllı, gayretli şevkatli, güzel yüzlü, şirin sözlü, melek huylu, çelebi kollu, nazik belli, şirin yıldızlı, has ve talihim, kızlarımın annesi, gönlümün canan eşi, inci tanesi hatunum ve hanımım...



Huzuruna candan selamlar ve gönülden dualar edip ol mülayim hatırın kat kat sual ederiz . Allah'ın ın birliğine emanet veririz .


Benim güzel hanımım, benim emektarım..
Ne keyiftesin, ne haldesin, ne demdesin, ne eğliyorsun, ne işliyorsun, iyi misin, hoş musun, Allah yardımcın olsun. Kendin küçük iken bizlerin hizmetine düştün. Allah emeklerini zayi etmesin seni bana bağışlasın bir dahi dünya gözüyle ile görüşmek müyesser eylesin. Amin..


Acep cihanda senin gibi var mıdır. Hanımım... O tatlı bakışını seveyim. Hiç fikrimden gitmezsin. Böylece ayan gönlümde durursun.


Maşallah, maşallah benim nazlı aşığım senin için her yerde dualar ediyorum. İnşaallah seninle diz dize verelim de güzel dualar ve kitaplar okuyalım. Allah u Teala ya aşık olalım, sefalar edelim.


Bir küçük kız gördüm hemen sana benzettim. Selam-sabah ettim. Sesi dahi sana benzerdi. Senin hatırın için sokak ortasında ona yarenlik edip ahvalini sordum. Bir ihtiyar annesi varmış hasta, ona ekmek götürürmüş. On lira para verip onu halas edip sevabını sana bağışladım.


Allah u Teala senden razı olsun. Zira ben senden yer-gök dolusu razıyım.


Allah bütün çocuklarımızı bağışlasın, Amin.


Benim hakkımda siz bana dünyada yetersiniz. Hak Teala seni bana dünyada bağışlasın ve ahirette firdevs-i âlada dahi seni bana versin. Amin ya Erhamer-Rahimin...."


İbrahim Hakkı Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]