Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Sevmek, devam eden en güzel huyum”.
Gönderen : "Gonul Dostu"
Tarih : 12/12/2017 10:05:58 PM


.



Sayın büyüğümüz,




Dikkat ediyorum sizin en çok tekrar ettiğiniz söz " Ya hayır söyle,ya sus" hadisi. Bunu başarabilirsek gerçekten hayatımızdaki en önemli adımı atacağız ve tüm güzelliklerin kapısını hayatımıza açabileceğiz.



İbrahim Refik'in "Hadiselerin İbret Dili" kitabında gerçekten olmuş, ibret verici bir hikaye anlatılmakta.Burada izninizle aktarmak istiyorum.



Yaz sezonunda arkadaşlarıyla birlikte Bozcaada'da tatil yapan Gökşin Özbak isimli genç bir adam, burada bir hurda araba görünce, hemen aklına bir espri gelir. Arabanın içine girip sağ arka koltuğuna oturur ve ölmüş gibi poz vererek fotografını çektirir.


Gökşin, tatil dönüşünde bu fotografı arkadaşlarına gösterip şaka yapacak ve "Trafik kazası geçirdim ve öldüm.Bakın bu da ölümümün fotoğrafı... Ben aslında bir hortlağım." diyecektir.


Tatil biter ve Gökşin memleketine döner. Kısa bir süre sonra gelen Ramazan bayramı vesilesiyle ailesiyle birlikte İzmir'e gitmeye karar verirler. Otomobili Gökşin'in babası kullanıyordur. Yolda giderlerken önlerine aniden bir yaya fırlar. Babası direksiyonu kırar ama yayaya çarpmayı engelleyemez. Kazanın etksiyle direksiyon hakimiyetini kaybeder,ön cam patlar ve araba dört takla atarak bir hendeğe yuvarlanır.


Gökşin, tıpkı 7 ay önce şaka olsun diye çektirdiği fotoğraftaki gibi, arabanın arka koltuğunda oturuyordur.Görüntüsü de, fotoğraftakine çok benziyordur.Tek bir farkla,bu şaka değildir. Fotoğraf şakası ne yazık ki, gerçek olmuştur.



İnsanın ağzından çıkan sözler insanı o ifadenin neticesine mahküm edebilmektedir.Bir bakıma sözlerimiz bizim dualarımız olmaktadır.




Tüm iyi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım.


Turkuaz



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Turkuaz,


Kıymetli yavrum, tesbitin gerçekten çok ilginç. Tasavvufta bir kural vardır: “Söylenen söz vücut bulur” derler. Gerçekten doğru bir söz. Onun için Peygamber Efendimiz “Ya hayır söyle, yahut sus” buyuruyorlar. Bir anlamlı atasözü de vardır bu konuda: “Hayır söyle işine, hayır gelsin başına”. Hayat boyu çok dikkatli olalım. Ağzımızdan bir tek kelime negatif söz çıkmasın. Rahmetli babaannem ve annem hayat boyu böyle yaşadılar. Bir tek kelime negatif söz söylemediler. Söylenecek zaman da sustular. Allah, bu güzelliği bizlere de, yeryüzündeki bütün insan kardeşlerimize de nasibetsin.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]