Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Eğtim edeple, incelikle olur, bağırıp çağırmakla olmaz.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 12/12/2017 12:05:30 AM


.


SABRİ BABADAN SELAM VAR
EĞİTİM İNCELİKLE EDEPLE OLUR, BAĞIRIP ÇAĞIRMAKLA OLMAZ
Kıymetli yavrum,
Kâinatın Efendisi buyuruyor: “Her doğan çocuk İslâm fıtratı üzere doğar.” Sonradan aile, okul, toplum üçlüsü o melekten bir canavar çıkarmak için ne mümkünse yaparlar. Sevginin bile, yokluğu kadar aşırılığı da çocuk ruhundaki has­sas dengeleri bozar. Bir bardak çaya dokuz şeker atarsanız o çay ilâçtan beter olur. Bütün mesele, her an dikkâtli, her an uyanık olarak dengeleri sarsmamaya çalışmakta. Hayatta kötü ve çirkin insan yoktur. Yalnız içindeki güzellikleri, incelikleri, faziletleri dışarıya yansıtma imkânı bulamamış insanlar vardır. Güzelliklerin ortaya çıkabilmesi için sevgi dolu, saygı dolu, anlayış dolu bir ortama ihtiyaç vardır. Doğuştan her insanda mevcut olan Nur-u Muhammedî böyle bir ortamda açığa çı­kabilir. Yemin ederim ki, nefsaniyetin, kabalığın, kırıcılığın ege­men olduğu ortamda hiçbir dinî güzellik çiçeklenemez, mâ­nevileşemez. Dinin lâfını etmek, münakaşasını yapmak, kav­gasını vermek başka şeydir; dinin güzelliklerini kalbinin derin­liklerinde yaşamak başka şeydir.



Siz bir Yunus’u, bir Mevlânâ’yı, bir Erzurumlu İbrahim Hakkı’yı, bir Hacı Bayram’ı, bir Akşemsettin Hazretleri’ni, bir Ahmet Rıfai Hazretleri’ni, bir Paşa Dede’yi, bir Hayri Ögüt Hazretleri’ni, münakaşa yaparken, yumruklar sıkılı, dişler ke­netlenmiş düşünebilir misiniz? Çocuk eğitimi de aynen öyledir. Bağıra çağıra, vura kıra, söve saya eğitim olmaz. Shakespeare diyor ki, “Aşktan bahsederken yumuşak bir sesle konu­şunuz. En güzel aşk terennümleri fısıltıyla söylenenlerdir.” Çocuk eğitimi de öyle.


Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]