Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "En büyük ibadet, insanları sevmek ve onlara hizmet etemektir." Hadis.
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 12/8/2017 6:38:01 AM


.


Merhaba, saygıdeğer Hocam,


Efendim bugün müsadenizle bir süre önce bizzat yaşadığım bir olayı gönül dostlarıyla paylaşmak istiyorum.



Efendim siz sürekli olarak bizlere birine kızgınlığınız öfkeniz olduğu zaman sürekli olarak ona hayır duada bulunmamızı, bu şekilde kalbimizde o kimseye karşı olan kin ve nefret duygularının yok olacağını buyurursunuz.


Efendim, benim de bulunduğum kurumun başkanı ile aramızda olan soğukluğu işyerinde herkes bilirdi. O beni görünce beti benzi atar. tansiyonu fırlardı. Ben de onu görünce farklı olmazdım. Bu yıllardır böyle devam etti. Efendim sizden bu çözümü öğrendikten sonra Başkana sürekli olarak hayır dualar etmeye başladım. Aradan yaklaşık yirmi gün gibi bir süre geçmişti ki bir gün yaklaşık otuz kişinin olduğu bir toplantıda başkan beni yanına çağırdı ve gel yavrum deyip beni alnımdan öptü, yanına oturttu. Ben de bunun üzerine onun ellerinden öptüm. Ona karşı içimdeki kin nefret duyguları o anda yok olmuş onun yerini sevgi ve saygı hisleri almıştı. Toplantıda bulunan herkes şaşırmış ve bizlere hayretle bakıyorlardı. Kimse hiç bir şey anlamamıştı.


O günden itibaren Başkanla aramızdaki sevgi ve saygı gün geçtikce artarak devam ediyor. . Benim hayatımdaki önemli bir yükten kurtulmama vesile oldunuz. Allah sizden razı olsun


Saygılarımla ellerinizden öperim.



--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Barış Bey,


Kıymetli yavrum, son derece önemli bir konuya değinmişsin. Seni yürekten kutlarım. Bu mesele sade bizler için değil yeryüzündeki bütün insanlar için önem taşıyor. İnsanlar arası ilişkilerde bazan sürtüşmeler oluyor, münakaşalar oluyor. Bazı hassas insanlarda bu bir süre sonra kine, nefrete dönüşüyor. Bizim kafamızın sağlam çalışması için dünyadaki güzellikleri algılayabilmemiz için kalbimizin ve kafamızın tertemiz, bembeyaz olması lazım. Bir hanım düşünelim. Makyajını yapacak. Ama aynası kirli. Çeşitli pisliklerle dolu. Bu hanımın o aynada başarılı bir makyaj yapması mümkün mü? Aynı şekilde içimiz kinle, nefretle dolu iken bizim bir doğa güzelliğini, bir sanat güzelliğini, bir insan güzelliğini algılamamız nasıl mümkün olur? Bütün bu negatif, olumsuz duygulardan, düşüncelerden kurtulabilmek için bizi kıran, inciten, üzen, ağlatan insanlar için hayır dua etmek en güzel yöntem. Diyeceksiniz ki haydi biz bunları yapalım, karşı taraf bunu algılayacak mı? Evet, karşı tarafın kalbinde, kafasında bize karşı olumlu duygular, düşünceler uyanacak. Ben bunu kendimde denedim. Sevdiğim yakınlarımda denedim. Hep sonuç müspet oldu. Eğer inanmayan varsa tecrübesini yapabilir.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]