Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Manevi hayatın da dünya hayatı gbi idarecileri vardır.
Gönderen : Sabri Babadan Cevap
Tarih : 12/5/2017 9:42:21 AM


.


MANEVİ HAYATIN DA DÜNYA HAYATI GİBİ YÖNETİCİLERİ VARDIR
İlk Defa Yayınlanan Mektuplar


Sabri Tandoğan Efendi Hz’ne Bir Soru ve Cevabı



Efendim,
Rahmetli Hocanız Münir Derman Hz’nin Kırklardan olduğunu okumuştum ama bu manevi derecelerin ne ifade ettiğini bilmiyorum. Bizleri biraz da olsa aydınlatır mısınız.
Hürmet ve sevgilerimiz arz eder, ellerinizden özlemle öperim.
Bir evladınız


SABRİ TANDOĞAN EFENDİ HZ’NİN CEVABI:


Değerli yavrum, nasıl dünya hayatının birtakım idarecileri varsa valiler, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları gibi manevi hayatın da manevi idarecileri vardır. Onlar bütün kainatın manevi hayatını yönetirler. Onlar birler, üçler, kırklar, dört yüzler gibi yöneticilerdir. Onlar bir yer açıldığı zaman yaşayan insanların arasından seçilirler. Onlar daha dünya hayatında iken kendilerini arıtmış, temizlemiş, güzelleştirmş, fevkalade, olağanüstü büyük insanlardır. Onların kalbinde zerre kadar kin, nefret, intikam, öc alma, düşmanlık, kıskançlık, çekememezlik gibi duygular yoktur. Onlar, bütün kainatı sevgiyle, saygıyla, edeple, incelikle bağırlarına basmış insan üstü insanlardır. Onlar bütün insanlığın yüz akı, iftihar vesilesi olan mübarek insanlardır.
Kıymetli yavrum, bugün için sana söyleyebileceklerim bu konuda bu sözler olacak. Sana selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyor, senin de böyle arınmış, temizlenmiş, yüce bir insan olmanı diliyorum. Allah’ın selamı üzerine olsun.
Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]