Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dünü bırak, anını en güzel şekilde yaşamay bak...
Gönderen : Sabri Babadan Selam
Tarih : 10/20/2017 11:58:30 AM


.


Kıymetli yavrum,
Bilinçaltını temizlemeye çalışmak hayatı zerre kadar tanımamak demektir. Bırakalım bilinçaltımızı, o kendi kendini temizler. Bırakalım insanlarla didişmeyi, bırakalım kusur aramayı, hep güzellikler arayalım. Bir İslam büyüğü “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından zevk alır.” diyor. Biz de öyle yapalım yavrum.
Değerli yavrum, şuur altını temizlemenin en güzel yolu karar verdiğimiz tarihten itibaren hep güzellikleri yaşamak, hep güzelliklere bakmaktır. Hani Süleyman Demirel’in gırgır konusu olan bir sözü vardır: “Dün dündür, bugün bugün.” Ben, bu sözde hayatın en büyük sırrının gizli olduğunu düşünüyorum. Belki bu kadarı Süleyman Bey’in aklına bile gelmemiştir.
Evet yavrum, hayata her gün yeniden başlamak ne güzeldir. Yunus Emre, “Her dem taze doğarız, bizden kim usanası” diyor. Bir şiirde:



“Yeniden başlasak, yeniden aşka
Hiçbir şey olmamış gibi yeniden”


deniliyor. Kur’an-ı Kerim’de “Allah, her an yeni bir şe’n (oluşum) üzeredir.” Buyruluyor.


Değerli yavrum, bir olgun, kamil, zarif insan için ne dün vardır, ne yarın. Dün, ama acı, ama tatlı geçip gitti. Yarın meçhul. Hangi birimiz yarın sabahleyin dünyaya gözlerimizi açacağımızı garanti edebilir? Geriye bir tek bugün kalıyor. Önemli olan o günün her saatini, her dakikasını, her anını dolu dolu güzelliklerle, aşkla, heyecanla doldurabilmek. Azize Teresa “Geliniz, bir anımızı imanlı geçirelim.” diyor. Anını yaşayabilenler dünyanın en mutlu, en güzel insanlarıdır. Resulullah Efendimiz, “Allah’ım, beni bir an, bir andan da kısa bir zaman nefsime bırakma.” Buyuruyor.


Herhalde ne demek istediğimi anlatabildim.


Biz, her an dünyaya yeniden geliyoruz. Dünün acılarından, ıstıraplarından bana ne? Mevlana, “Dün dünle beraber geçti cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım.” diyor. Haydi yavrum, biz de şu andan itibaren hayata yeniden başlayalım. Dünü bırakalım. Sadece bugünü yaşamaya çalışalım.


Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan


Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]